Κυριακή, 11 Νοεμβρίου 2012

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ ΑΠΟ ΑΜΑΞΙΑ ΕΠΟΧΗΣ

Μία φθινοπωρινή εξόρμηση ιστορικών αμαξιών έγινε σήμερα Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 στην Αργολίδα . Μία οργάνωση από τις λέσχες ΟΡΚΑ (Αθηνών) και την τοπική λέσχη AC3. Οδηγοί και αμάξια περιηγήθηκαν στις Μυκήνες το Αργος το Δρέπανο και το Ναύπλιο . Φυσικά όπου πέρναγαν δεν έμεναν απαρατήρητα , τα 25 αμάξια περίπου που συμμετείχαν ήταν όλα καλοδιατηρημένα. 

Η ΟΡΚΑ (Οργάνωση Εκδηλώσεων Κλασικού  Αυτοκινήτου) δημιουργήθηκε  το 1998  από  μια ομάδα  φίλων  που  φιλοδοξούσαν να προσφέρουν στους απανταχού λάτρεις του κλασσικού αυτοκινήτου εξορμήσεις, άλλοτε με τη  μορφή της  εκδρομής, άλλοτε με τον μανδύα του αγώνα. Δίνεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των διαδρομών από άποψη φυσικής ομορφιάς αλλά και οδηγικής ικανότητας, με αψεγάδιαστο σύστημα εξαγωγής αγώνων και κάτι μοναδικό από την αρχή μέχρι & σήμερα, με δυνατές εξόδους από τα Ελληνικά σύνορα. Κάτι που συνεχίζεται ακόμη. Μόνο που τώρα η ομάδα φίλων έχει μεταμορφωθεί σε σωματείο 140 ατόμων, όλων ιδιοκτητών και όχι απλά φίλων του κλασσικού αυτοκινήτου. 

Κάποιοι από αυτούς είχαν το προνόμιο να γυρίσουν επί μισάωρα στις πίστες (της Formula 1) της Μόντσα και τns Ίμολα που η ΟΡΚΑ είχε φροντίσει να νοικιάσει για χάρη τους. Ανέβηκαν σε υψόμετρο 2100 μέτρων στις  Ιταλικές Άλπεις, για να φθάσουν μετά στα κανάλια τns Βενετίας. Επισκέφθηκαν μουσεία αυτό-κινήτων με θρυλικά αποκτήματα όπως η πρώτη χρονολογικά κατασκευασμένη Ferrari ή η πλήρης συλλογή Abarth ή η Alfa Romeo της δεκαετίας '30 που κέρδιζε τα Mille Miglia με τον Tazio Nuvolari. Ή ακόμη η έκθεση 35 αυτοκινήτων Ferrari / Maserati στη Modena. Και ανάμεσα σε αυτά, κάστρα και λόφοι, πλαγιές και πύργοι μεσαιωνικοί της Ιταλίας, της Γαλλίας, της Σλοβενίας, της Κροατίας και των Δαλματικών Ακτών. Αλλά όχι μόνον αυτών. 

Η Ελληνική φύση είναι πια γνώριμη μέχρι την Καστοριά και το Γύθειο, μέχρι την 'Έδεσσα, τη Μονεμβασιά και την Καλαμάτα, αφού προηγουμένως δια-σχίσαμε τις πλαγιές του Παρνασσού και του Ολύμπου, τους βράχους των Μετεώρων, τις ομορφιές των κατά-πράσινων ακόμη τότε χωριών της Αρκαδίας. Με το χρονόμετρο στο χέρι, όχι όμως πάντοτε. Με βροχή, παγωνιά, χαλάζι, καμιά φορά και με χιόνι, αλλά και κάτω από τον ξάστερο καλοκαιρινό ουρανό της Πάρου το 1999 ή της νότιας Αττικής στο νυχτερινό μας αγώνα του 2000. Με την συμμετοχή ξένων, όπως όταν 42 τέτοια αυτοκίνητα ενώθηκαν με τα δικά μας το καλοκαίρι του 2000 για να γνωρίσουν και αυτοί, έστω για λίγο, αυτό που εμείς τα μέλη της ΟΡΚΑ, δεν σταματάμε να επιζητούμε να γνωρίσουμε καλύτερα, ακόμη και σήμερα, τις ομορφιές της Ελλάδας.

Ο AC3 (Argolis Classic Car Club) είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, που συγκροτήθηκε το 2007 στην Αργολίδα από μια ομάδα φίλων του παλαιού αυτοκινήτου. Είναι κατοχυρωμένη νομοθετικά υπό την σημερινή του μορφή και αποτελεί πόλο έλξης για τους φίλους και κατόχους ιστορικού-παλαιού αυτοκίνητου και μοτοσικλέτα για την περιοχή της Αργολίδας.
Μέσα από την πολυετή εμπειρία των μελών του ο AC3, έχει αγκαλιάσει το ιστορικό αυτοκίνητο αλλά και την μοτοσικλέτα με δραστηριότητες και εκδηλώσεις τοπικού και πανελλαδικού χαρακτήρα. Τα μέλη του συλλόγου και το ΔΣ είναι πάντα κοντά στους φίλους και κατόχους ιστορικών οχημάτων προκειμένου να αποκαταστήσουν σωστά το όχημα τους, να βρουν εύκολα και οικονομικά ανταλλακτικά και τεχνίτες για τις απαραίτητες εργασίες καθώς και πλήθος πληροφοριακού υλικού και εν γένει ενημέρωσης για το χώρο και τις δραστηριότητες του ιστορικού αυτοκινήτου.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...