Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

O ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που με τις όποιες δυνάμεις τους αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους - άντρες, γυναίκες και παιδιά - που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική Πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελληνίου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης. Η ανωτέρω μάχη - σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης έγινε την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 με επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο και κατόπιν Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο πεσόντων. Κατάθεση στεφάνων έγιναν από τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδος κ. Α. Χειβιδόπουλο ,τους βουλευτές Ι. Ανδριανό και Ι. Μανιάτη, το Διοικητή του ΚΕΜΧ Ναυπλίου, τον Αστυνομικό Δ/ντή Αργολίδος , το Δκτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Λιμενάρχη και τον εκπρόσωπο των εφέδρων κ. Παιβανά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...