Τρίτη, 20 Νοεμβρίου 2012

WALL STREET JOURNAL: Η επιστροφή στον Αριστομένη κάνει το γύρο του Κόσμου

Την ιστορία του Παναγιώτη Τριανταφυλλόπουλου ο οποίος πριν την κρίση εργαζόταν στην Αθήνα και τώρα μένει στον Αριστομένη με την 82 χρονη μητέρα του Σοφία, δημοσιεύει η Wall Street Journal σε πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής της έκδοσης. 

Σύμφωνα με την Wall Street Journal ο Παναγιώτης Τριανταφυλλόπουλος εργαζόταν στην Αθήνα φτιάχνοντας τα γραφικά για μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία.

Σήμερα στα 54 χρόνια του, περνά τις μέρες του μαζεύοντας καυσόξυλα, ταΐζοντας κοτόπουλα και ετοιμάζεται για το μάζεμα της ελιάς. Πριν επιστρέψει στον Αριστομένη έψαχνε εργασία επί δύο χρόνια μετά την απόλυση του. Στο τέλος κατάλαβε ότι δεν είχε άλλη επιλογή και επέστρεψε στο χωριό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τριανταφυλλόπουλος και η σύζυγος του Έλενη πριν χάσουν τη δουλειά τους τον Μάιο του 2010 είχαν ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ και ένα άνετο σπίτι στην Αθήνα.

Η σύζυγός του έμεινε πίσω στην Αθήνα, όπου φροντίζει για τη δική ηλικιωμένη μητέρα της, η οποία χρειάζεται αιμοκάθαρση.

Ο μεγαλύτερος φόβος του κ. Τριανταφυλλόπουλου είναι ότι η κόρη τους δεν θα μπορέσει να τελειώσει το πανεπιστήμιο.

Η κόρη του Ελευθερία σπουδάζει Μαιευτική στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να περάσει με 400 ευρώ πληρώνοντας και ενοίκιο καθώς δεν δικαιούται δωρεάν δωμάτιο σε φοιτητική εστία «Δεν με πειράζει να είμαι εγώ φτωχός. Ήρθα από τη φτώχεια», δήλωσε ο κ. Τριανταφυλλόπουλος.

Δείτε εδώ το πλήρες κείμενο στην ηλεκτρονική έκδοση της Wall Street Journal, καθώς και το σχετικό βίντεο κάνοντας κλικ στη φωτογραφία στο βέλος στο κάτω αριστερά μέρος.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...