Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Κλείνει το στρατόπεδο της Τρίπολης μέχρι 30 Νοεμβρίου

Καταργείται η 4η Μεραρχία Πεζικού - Έχει ζητηθεί από το προσωπικό να υποβάλλει αίτημα μετάθεσης

Λουκέτο σε 45 στρατόπεδα της χώρας προβλέπει το σχέδιο που θέλει να υλοποιήσει η Κυβέρνηση για τις Ένοπλες Δυνάμεις και γνωστοποιείται μέσω δημοσιευμάτων πανελλαδικών εφημερίδων.  Στα στρατόπεδα συμπεριλαμβάνεται και το  «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με έδρα την Τρίπολη. Ενώ και η IV Μεραρχία Πεζικού σταματά να υπάρχει με την σημερινή της μορφή και μετατρέπεται σε διοίκηση για τα κέντρα εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μάλιστα σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες υπάρχει σήμα για να δηλώσουν μεταθέσεις όσοι ενδιαφέρονται να φύγουν από την Τρίπολη (στρατόπεδο και Μεραρχία) ενώ καταληκτική ημερομηνία για το στρατόπεδο είναι η 30η Νοεμβρίου.

Καταργούνται παράλληλα το πρώτο και το δεύτερο Σώμα Στρατού, ενώ μειώνεται κατά 40-45% η δομή της διοίκησης.
Έρχεται επίσης «καταιγίδα» μεταθέσεων και περιορίζονται κατά 20% οι θέσεις των ανώτατων αξιωματικών.

Πρόκειται για αποφάσεις που έχουν ληφθεί εδώ και πολλούς μήνες αλλά δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη.

Ακόμα τονίζεται μέσω διαρροών από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πως τα στρατόπεδα που θα κλείσουν δεν πρόκειται να χαρισθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή σε άλλους φορείς, αλλά θα αξιοποιηθούν προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και του προσωπικού τους.

Η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων έχει την έγκριση και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, αφού όπως ενημερώθηκε θα εξοικονομηθούν εφάπαξ περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ και το ετήσιο όφελος θα είναι υψηλό λόγο της εξοικονόμησης λειτουργικών δαπανών. Υπολογίζεται περί τα 6 εκατομμύρια το χρόνο.

arcadiaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...