Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Δημοτικός Λαχανόκηπος στην Καλαμάτα

Προχωρούν οι διαδικασίες για την δημιουργία Δημοτικού Λαχανόκηπου στην Καλαμάτα, ενώ ο Δήμος, όσον αφορά την παραχώρηση κηπαρίων, διευκρίνισε ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε όσους έχουν χαμηλό εισόδημα, στους ανέργους, στους πολυτέκνους και στους πολίτες που δεν διαθέτουν αγροτεμάχια.

Για την καλλιέργεια εποχικών λαχανικών θα παραχωρηθούν καταρχήν χώρος 2,5 στρεμμάτων στο Δυτικό Κέντρο και 1,5 στρέμματος στο Ανατολικό Κέντρο.Σε κάθε δικαιούχο θα παραχωρούνται 50 τετραγωνικά μέτρα, χώρος στον οποίο θα καλλιεργεί λαχανικά βιολογικής γεωργίας. Ο Δήμος Καλαμάτας θα παρέχει την αναγκαία τεχνογνωσία με ειδικά σεμινάρια, καθώς και το νερό για την άρδευση.

Όπως διευκρίνισε ο Δήμος τη πόλης με ανακοίνωσή του, οι υποψήφιοι καλλιεργητές πρέπει απαραίτητα να είναι κάτοικοι του Δήμου Καλαμάτας και να διαμένουν πλησίον των περιοχών εφαρμογής του Δημοτικού Λαχανόκηπου, κάτι που θα αποδεικνύεται από ένα πρόσφατο λογαριασμό οργανισμού κοινής ωφέλειας.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν στο Δήμο Καλαμάτας, όταν ανακοινωθεί η περίοδος υποβολής των αιτήσεων, είναι: 1. Αίτηση, 2. Φωτοτυπία ταυτότητας, 3. Πιστοποιητικό μόνιμης κατοικίας, 4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, 5. Φορολογική Δήλωση, έντυπα Ε1 και Ε9.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...