Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

 Την Δευτέρα 24 Ιουνίου στην αίθουσα του  Βουλετικού συνεχίστηκε το μουσικό φεστιβάλ Ναυπλίου με τον Βασίλη Βαρβαρέσο στο πιάνο, ο καλλιτέχνης ερμήνευσε έργα των Wolfgang Amadeus Mozart: Piano Sonata no.12 in F Major, K. 332,Frédéric Chopin: Sonata no. 3 in B minor, op. 58,Jean Philippe Rameau: Le rappel des oiseaux, François d'Agincourt: Les Danses ProvençalesClaude Balbastre: La Beleaud, Claude Debussy: Estampes a) Pagodes b) La Soirée dans Grenade c)Jardins sous la pluie Camille Saint - Saens/F. Liszt/ V.Horowitz: Danse Macabre


Ο Βασίλης Βαρβαρέσος, γεννημένος το 1983, στα δεκατέσσερα μόλις χρόνια του υπήρξε ο νεαρότερος νικητής του Young Concert Artists στη Νέα Υόρκη, για να ακολούθησαν, έκτοτε, πλήθος διακρίσεων που τον οδήγησαν σε μια κορυφαία στιγμή: ρεσιτάλ στο Carnegie Hall το 2012, τέτοιας επιτυχίας, ώστε να προσκληθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο των Η.Π.Α στο Λευκό Οίκο.

Ο διακεκριμένος Έλληνας σολίστας θα ανοίξει την εβδομάδα στο ιστορικό κτίριο του Βουλευτικού με ένα πρόγραμμα που ισορροπεί ανάμεσα σε μπαρόκ, κλασικούς, ρομαντικούς και ιμπρεσιονιστικούς ήχους.


Χαρίζοντας στους θεατές μια εμπειρία όπως αυτή περιγράφηκε στο New York Concert Review: «ο Βαρβαρέσος δε διαθέτει μονάχα μια έμφυτη, μα, και λεπτεπίλεπτα ακονισμένη τεχνική, η ερμηνεία του είναι έκδηλο πως πηγάζει από βαθιά μουσική παιδεία».
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...