Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΘΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 22 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

Την Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 στην αίθουσα του Βουλετικού η Αγγελική Καθαρίου,  μεσόφωνος και ο Νίκος Αθηναίος στο πιάνο ερμήνευσαν  Kurt Weill: "Tango Habanera", "Je ne t'aime pas". "Le roi d' Aquitaine" Igor Stravinsky: Tango for piano Kurt Weill: "J' attends un navire". "Ach, bedenken Sie, Herr Jack O' Brien" Xavier Montsalvatge: "Cuba dentro de un piano", "Cancion de cuna para dormir a un negrito" Xavier Montsalvatge: "Canto negro".



Η Αγγελική Καθαρίου, με εμφανίσεις σε μερικούς από τους πιο σπουδαίους συναυλιακούς χώρους και φεστιβάλ -όπως το Carnegie Hall και το Concertgebouw του Άμστερνταμ, συναντά έναν από τους διασημότερους Έλληνες μαέστρους, όχι στο ρόλο που τον έχει συνηθίσει το κοινό αλλά πίσω από το πιάνο, για μια βραδιά σοβαρού τραγουδιού.

Ο Νίκος Αθηναίος, πρώτος καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονικής, με σπουδαία καριέρα σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει αφιερωθεί στη σύνθεση τον τελευταίο καιρό και θα παρουσιάσει δείγμα της δουλειάς του -ενώ θα ερμηνεύσει έργα των Weil, Stravinsky,
Montsalvatge που θα ζωντανέψουν μνήμες του 20ου αιώνα μέσα από τη φωνή της διακεκριμένης μεσόφωνου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...