Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΣΤΗ ΝΕΜΕΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

 
Με κάθε λαμπρότητα και Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή του Αγίου Πνεύματος στην ιστορική Νεμέα, όπου εορτάζει το ομώνυμο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος. 

Να σημειωθεί πως η μονή ακολουθεί το παλαιό ημερολόγιο , αλλά κατά την πεντηκοστή οι εορτές πάνε μαζί με το νέο ημερολόγιο.


Η μονή βρίσκεται εκεί πάρα πολλά χρόνια ,περίπου τα 100 έτη. Στον πανηγυρικό εσπερινό που έγινε χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος (παράταξης ΓΟΧ) παρόντος του τοπικού
Μητροπολίτη Κορινθίας Νεμέας και Ξυλοκάστρου κ Παγκρατίου,ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο στην κεντρική πλατεία της Νεμέας κατά την διάρκεια της λιτανείας, αρκετών ιερέων, του ηγουμένου της μονής αρχιμανδρίτη Καλλίστρατου  των τοπικών αρχών της πόλης καθώς και
πλήθος κόσμου από την Κορινθία, την Αρκαδία, Αργολίδα  και την Αττική.


Στο τέλος του εσπερινού ακολούθησε πάνδημη λιτάνευση της ιερής και θαυματουργής εικόνας της Αγίας Τριάδος σε όλη την κωμόπολη της Νεμέας.

Στο τέλος της λιτανείας, η οποία κράτησε δυο περίπου ώρες, η πομπή επέστρεψε στην μονή όπου τελέσθηκε η αρτοκλασία. Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατώντας του τοπικού Μητροπολίτη Κορινθίας Νεμέας και Ξυλοκάστρου κ. Παγκρατίου.

Στο τέλος της θείας λειτουργίας ο ηγούμενος της μονής Αρχιμανδρίτης Καλλίστρατος κήρυξε τον θείο λόγο και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην σημερινή κατάσταση που έχει έρθει η χώρα μας και για το πόσο πρέπει να μείνουμε πιστοί στις παραδόσεις μας και στην Ορθοδοξία μας, που τόσο πολύ βάλλεται από τους πάντες. Το παρόν τους και πάλι έδωσε πλήθος κόσμου από την Νεμέα και την Κορινθία καθώς και την Αττική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...