Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

18Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


 Το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Αναστασίου, πολιούχου της πόλεως Ναυπλίου, εόρτασε και φέτος την  επέτειο των εγκαινίων του. 


Το Σάββατο 15 Ιουνίου  εψάλει ο πολυαρχιερατικός  πανηγυρικός Εσπερινός , χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Ιερισσού Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου παρόντων του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλεξάνδρου, τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως  Αργολίδας, καθώς και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Επιδαύρου κ.κ. Καλλινίκου. Μετά το πέρας του Εσπερινού πραγματοποιήθηκε  η καθιερωμένη λιτάνευση της  Ιερής εικόνας του Αγίου Αναστασίου, παιανιζούσης  της Φιλαρμονικής του Δήμου Ναυπλιέων.


Το παρών τους έδωσαν ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος και ο βουλευτής Αργολίδος  Ι. Ανδριανός. Να σημειωθεί πως ο προσκυνηματικός ναός του Αγίου Αναστασίου  είναι κτίσμα του αείμνηστου μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος κυρού Ιακώβου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που είχε έρθει στην Αργολίδα έκανε τα πάντα για να φτιαχτεί ένας ναός αφιερωμένος  στον προστάτη και πολιούχο της πόλης Άγιο Αναστάσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...