Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Διέξοδο για εργασία στο εξωτερικό ψάχνουν νέοι Mεσσήνιοι

Διέξοδο για εργασία στο εξωτερικό ψάχνουν νέοι Mεσσήνιοι επιστήμονες, χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις στην πλειοψηφία τους. Στο γραφείο Eures του ΟΑΕΔ στην Καλαμάτα συρρέουν καθημερινά ενδιαφερόμενοι αναζητώντας μια θέση εργασίας στην Ευρώπη και σε χώρες όπως ο Καναδάς. Πρώτη χώρα σε προτίμηση είναι πάντως η Γερμανία.

Στον ΟΑΕΔ απευθύνονται συχνά και ανειδίκευτοι, χωρίς γνώση ξένης γλώσσας, που αναζητούν επίσης μια θέση εργασίας εκτός Ελλάδας. Ομως, σύμφωνα με την προϊσταμένη του ΟΑΕΔ Σταυρούλα Νικολοπούλου, σύμβουλο Eures: "Μια τουλάχιστον ξένη γλώσσα και εξειδίκευση είναι το "κλειδί" για μια θέση εργασίας στο εξωτερικό".

Οπως εξηγεί: "Οι περισσότεροι από τους ενδιαφερόμενους έχουν προσόντα και θα μπορούσαν να έχουν μια καλή τύχη. Στην πλειοψηφία τους είναι πτυχιούχοι, γνωρίζουν τουλάχιστον Αγγλικά και χειρισμό ηλεκτρονικών υπολογιστών. Κυρίως πρόκειται για νέα παιδιά που δε δεσμεύονται από οικογενειακές υποχρεώσεις. Ψάχνουν για εργασία κυρίως στη Γερμανία, επειδή εκεί υπάρχουν αρκετές ελληνικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης στην Ολλανδία, στην Αγγλία και σε σκανδιναβικές χώρες".

Η ιστοσελίδα του Eures ανανεώνεται καθημερινά με όλες τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, όπως και ο πίνακας ανακοινώσεων στις εγκαταστάσεις του ΟΑΕΔ. Σε αυτόν τον πίνακα πολλοί άνεργοι αναζητούν καθημερινά μια θέση εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εκεί ανακοινώνονται και οι κατεπείγουσες θέσεις που προκύπτουν από συνεργασίες με το εξωτερικό, όπως και άλλες θέσεις που μπορεί να αφορούν και ελληνικές επιχειρήσεις του εξωτερικού.

Σε κάθε περίπτωση ο παράγοντας τύχη και η εποχή παίζουν σημαντικό ρόλο. Οπως ανέφερε ως παράδειγμα η κ. Νικολοπούλου, αν κάποιος γνωρίζει Γερμανικά κι έχει ειδίκευση στα τουριστικά επαγγέλματα, ίσως να έχει περισσότερες ελπίδες για δουλειά σε τουριστικά καταλύματα της Βόρειας Ευρώπης, μέσα στο χειμώνα.
eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...