Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΑΡΓΟΛΙΚΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ


Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος  το Γεννέσιο του Προδρόμου στην περιοχή του Αργολικού 5κμ από την πόλη του Ναυπλίου. Μέσα σε κτήμα  με πορτοκαλιές βρίσκεται η εκκλησία του Ιωάννη του Προδρόμου , κτίσμα του 1860 ίσως και νωρίτερα ,την εκκλησία αυτή αγόρασε η οικογένεια του Ιωάννη Ιατρού από κάποιο κάτοικο της περιοχής.

Να σημειωθεί πως δίπλα στην εκκλησία υπάρχει κτήμα που είχε δοθεί στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη μετά την απελευθέρωση του Ναυπλίου από τους Τούρκους. Πιθανόν και η εκκλησία να ανήκε στην οικογένεια του Κολοκοτρώνη κι από εκεί να την αγόρασε ο Ιατρού. Το εκκλησάκι αυτό ίσως να γνώρισε  τις σκέψεις του Γέρου του Μοριά, ίσως εκεί ο Κολοκοτρώνης να περίμενε τους Βαβαρούς  για να τον συλλάβουν...

Τώρα το εκκλησάκι ανήκει στους απογόνους του Ιατρού οι οποίοι το διατηρούν ακόμα όπως ήταν εκείνη την εποχή. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατέρας Ιωάννης Μυτροσύλης ,ιερέας από την ενορία της Παναγίας Αργολικού. Μετά το τέλος της εσπερινού ακολούθησε λιτάνευση της ιερής εικόνας του Γενεθλίου του Προδρόμου πέριξ του ναού και μέσα από τις πορτοκαλιές .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...