Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων στη Λακωνία


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, τέσσερις περιπτώσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, στην ευρύτερη περιοχή... της Λακωνίας.

Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) 34χρονου ημεδαπού, για απάτη και κλοπή κατά συναυτουργία, η οποία περιλαμβάνει τουλάχιστον ακόμα έναν (1) συνεργό του.

Ειδικότερα, ο 34χρονος, μαζί με τουλάχιστον ακόμα ένα άτομο , αφού προσέγγιζαν ηλικιωμένα άτομα, προσποιούμενοι τους εφοριακούς ή τους λογιστές, με το πρόσχημα των δήθεν οικονομικών οφειλών συγγενικών τους προσώπων, έπειθαν αυτά να τους παραδίδουν χρηματικά ποσά.

Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από τον Οκτώβριο του 2010, έως και τις αρχές Μαΐου του τρέχοντος έτους, στις ευρύτερες περιοχές των Κροκεών και Σπάρτης Λακωνίας, είχαν διαπράξει τέσσερις (4) περιπτώσεις απάτης, σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, στη μία από τις οποίες, όπως επίσης προέκυψε, είχαν αφαιρέσει χρυσαφικά και κοσμήματα.

Συνολικά από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που υπερβαίνει τις -3.000- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το προανακριτικό έργο από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους και σε άλλα παρόμοια αδικήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...