Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΡΕΠΑΝΟΥ


Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα το μεσημέρι ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δ.Κωστούρος μαζί με τον πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Σ. Αυγουστόπουλο 

Στα τοπικά ΜΜΕ μίλησε ο δήμαρχος για την ένταξη στο ΕΣΠΑ των δύο μεγάλων έργων του δήμου τόσο του λιμανιού όσο και του αποχετευτικού του Δρεπάνου. Εμφανώς ικανοποιημένος ο δήμαρχος ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν και ιδιαιτέρως τον πρωθυπουργό της χώρας Α. Σαμαρά για την υποστήριξη του στην πορεία ένταξης των δύο έργων. Κι όπως τόνισε ο δήμαρχος είναι μεγάλο προτέρημα να είναι φίλος μιας πόλης ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας.


Μετά από τη μεγάλη και συντονισμένη προσπάθεια του Δήμου Ναυπλιέων, του Λιμενικού Ταμείου, και όλων των εμπλεκόμενων  φορέων είμαστε μπροστά σε μια πολύ σημαντική στιγμή.

Ο περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε στο περιφερειακό Συμβούλιο   την ένταξη στο ΕΣΠΑ του Λιμανιού που θα αλλάξει την εικόνα της Πόλης και του Δήμου μας, θα δώσει δουλειές, θα ανακινήσει την οικονομία του Ναυπλίου και του νομού μας.

Το Λιμάνι θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά έργα, θα ανοίξει ορίζοντες για την οικονομική του ανάπτυξη και μετά την ένταξή του στο ΕΣΠΑ μπαίνει πλέον στην τελική του ευθεία.

Το κόστος των εκβαθύνσεων αναμένεται να ανέλθει στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ για τα σύγχρονα μέτρα ασφαλείας (ISPS) θα δαπανηθούν περίπου 900.000 ευρώ. Η εκ βάθρων ανακαίνιση του Λιμανιού του Ναυπλίου θα το καταστήσει ασφαλές για την έλευση μεγάλων κρουαζιερόπλοιων αλλά και για το επιβατικό κοινό. Πρόκειται για μεγάλο αναπτυξιακό έργο αφού στοχεύει στην αύξηση της προσέλευσης τουριστών καθώς και στη ασφαλέστερη μετακίνηση εμπορευμάτων. Οι εργασίες διαμόρφωσης του Λιμανιού αναμένεται να δημιουργήσουν παράλληλα και νέες θέσεις
εργασίας σε μια περίοδο όπου η ανεργία είναι αρκετά υψηλή.

Μετά από τις προσπάθειες των υπηρεσιών του Δήμου μας επανεντάσσεται σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και το έργο της αποχέτευσης του Δρεπάνου το οποίο με απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος είχε απενταχθεί στις 31/12/2012. Ο Δήμος και η Δ.Ε.Υ.Α.Ν. έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να χρηματοδοτηθεί το έργο αυτό από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και το πετύχαμε.

Εμείς έτσι προχωράμε μπροστά, δίνοντας και κερδίζοντας μάχες για ένα καλύτερο αύριο του Δήμου Ναυπλιέων για το μέλλον των Δημοτών μας και του νομού μας.

Προχωράμε μπροστά στην επόμενη μέρα αφήνοντας πίσω τη μίζερη διαχείριση και τις μικροκομματικές πρακτικές.

Προχωράμε μπροστά με διαφάνεια και γνώση, με αγωνιστικότητα και σύνεση και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για ένα καλύτερο μέλλον των Δημοτών, για ένα καλύτερο μέλλον του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...