Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

H ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ -ΜΕΡΜΠΑΚΑ- ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

 
Τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 εορτή του Αγίου Πνεύματος πανηγυρίζει μεγαλοπρεπώς ο εν Αγία Τριάδι (Μέρμπακα) Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος. Την παραμονή Κυριακή 23 Ιουνίου 2013 εψάλει Μέγας Αρχιερατικός  Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος , χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλεξάνδρου (τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος). 


Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Αγίας Εικόνος ,παιανιζούσης της Φιλαρμονικής της νέας Κίου. Κατά τον εσπερινό έψαλε η Βυζαντινή Χορωδία του Ι. Ναού  υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτου  κ. Παναγιώτη Κωστόπουλου.

Το παρών τους έδωσαν ο βουλευτής Αργολίδος Ι. Ανδριανός ,ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος , ο αντιπεριφερειάρχης Α.Χειβιδόπουλος, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  κ. Πουλάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι Τζαρίμας και Λυκομήτρος , ο Επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του δήμου Ναυπλίου Α. Σαλεσιώτης, η διευθύντρια  της  ΔΕΥΑ Ναυπλίου ,το μέλος του Δ.Σ του πολιτιστικού συλλόγου Αργείων ο Δαναός κα.


Με την θεία λειτουργιά ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013 στην Αγία Τριάδα Μιδέας ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί. Εψάλει ο Όρθρος και τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ Αλεξάνδρου, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.


Παρόντες στην Θεία λειτουργία ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ναύπλιο Νέα Ελπίδα", οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ.Νώτης και Β.Βασιλόπουλος και πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...