Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

 
Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκε  και εφέτος η ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτού της Εκκλησίας της Ελλάδος ,στην  Κορινθία. 

Την Παρασκευή, 28 Ιουνίου 2013στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου  τελέσθηκε  Πανηγυρικός  Αρχιερατικός εσπερινός, στον οποίο  χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, με την συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών.

Το παρών τους έδωσαν οι  Μητροπολίτες  Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς , Σισανίου και Σιατίστης κ. Πάυλος, Γόρτυνος και Μεγαλουπόλεως κ. Ιερεμίας, Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος , Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος , Νιγηρίας κ. Αλέξανδρος , εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος , Ιλίου κ. Αθηναγόρας , ο Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο Αρχιγραμματέας  της Ιεράς Συνόδου Θεοφιλέστατος Επίσκοπος  Διαυλείας κ. Γαβριήλ. Κατά τον εσπερινό έψαλλε  η διεθνώς αναγνωρισμένη χορωδία «Εργαστήρι Ψαλτικής» υπό τη διεύθυνση του μουσικολογιωτάτου κ. Αθανασίου Παϊβανά .

Μετά το πέρας  του εσπερινού  και το κήρυγμα από τον Αρχιεπίσκοπο ακλούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αποστόλου Παύλου, Ιδρυτού της Εκκλησίας της Κορίνθου , καθώς και των Ιερών Λειψάνων εκ των εν Κορινθία Αγίων. Παρών στο εσπερινό ήταν η στρατιωτική και τοπική ηγεσία του Νομού, καθώς κι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου  Πέτρος Τατούλης .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...