Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Τετραήμερο φεστιβάλ μελιτζανογεύσεων στο Λεωνίδιο!

Ο δήμος Νότιας Κυνουρίας, η Αναπτυξιακή εταιρεία Πάρνωνα και η περιφέρεια Πελοποννήσου, διοργανώνουν τετραήμερες εκδηλώσεις, 4 με 7 Ιουλίου, στο Λεωνίδιο Αρκαδίας, για την προβολή της τσακώνικης μελιτζάνας.

Η αρχοντιά των Τσακώνων, κληρονομιά του πλούτου που απέκτησαν ως έμποροι και θαλασσινοί κατά τον 19ο αιώνα, αποτυπώθηκε στα περίφημα αρχοντικά τους και τα τσακώνικα χαλιά τους.

Ένα τέτοιο τσακώνικο χαλί, "μαγικό", θα φιλοξενήσει φέτος πολιτισμούς από διάφορες γωνιές της Μεσογείου.
Μέσα στα γραφικά σοκάκια της τσακώνικης πολιτείας, του Λεωνιδίου, μουσική και τραγούδι, χορός, γεύση και γαστρονομία, κινηματογράφος, τσακώνικη γλώσσα, αγνή παράδοση και fusion, όλα μαζί πάνω σε ένα τσακώνικο χαλί.

Πρόκειται για ένα τετραήμερο γαστρονομικών αναζητήσεων με τοπικούς και μακρινούς χορούς, μουσικές, με ντόπιες και ξενόφερτες μελιτζανογεύσεις.

Στο Λεωνίδιο, σε έναν τόπο αρχοντικό, στην καρδιά της Τσακωνιάς, συναντάται η πολυφωνία των πολιτισμών της Μεσογείου και "jazz" μελιτζανογεύσεις φιλοδοξούν να ταξιδέψουν τους επισκέπτες τού φεστιβάλ στη μεσογειακή μουσική κουζίνα και όχι μόνο, γι' αυτό όλο το τετραήμερο θα λειτουργούν:

Τσακώνικη γωνιά: Αφιέρωμα στην παραδοσιακή τσακώνικη υφαντική τέχνη, με έκθεση χαλιών και υφαντών και επίδειξη υφαντικής για τον "τσακώνιχο τζίλικα τσαι κιλίνι" (τσακώνικο χαλί και κιλίμι), παράλληλα με τοπικές γεύσεις, μουσικές, χορούς και κεράσματα.

Κυπριακή γωνιά: Από το Τρόοδος της Κύπρου, με χορούς, λαούτο και τραγούδια, με τοπικές γεύσεις, προϊόντα και κεράσματα, με αγάπη. Ένα "τζιπραίικο" καφενείο με τα "ούλλα" του!

Ισπανική γωνιά: Γεύση, πολιτισμός και μίνι αφιέρωμα στον ισπανικό κινηματογράφο.

Αραβική γωνιά: Μουσικές, shisha (αργιλές), καφές και τάβλι αράβικο.

Μαθήματα χορού flamenco και χορού belly dance: Μικρά σεμινάρια για αρχάριους και (λίγο) προχωρημένους επισκέπτες του φεστιβάλ. Με βεβαίωση/ ενθύμιο.

Τοίχος αναρρίχησης: Μια πρόγευση αναρρίχησης για τους δυναμικούς αλλά και πρό(σ)κληση για το ολόφρεσκο αναρριχητικό πάρκο Λεωνιδίου, στον εντυπωσιακό κοκκινόβραχο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...