Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο Ελληνας της NASA που σχεδιάζει «διαστημική πύλη» στην Καλαμάτα έρχεται στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα έρχεται ο Ελληνας επιστήμονας της NASA ο οποίος έχει απασχολήσει τα μέσα στο παρελθόν με την δήλωση του ότι σχεδιάζει να δημιουργήσει διαστημικό κέντρο στην περιοχή της Καλαμάτας απ' όπου κατάγεται.

Οπως αναφέρει σχετικό άρθρο της εφημερίδας το Εθνος, ο καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat επιθεωρητής της NASA, θα έρθει στην Ελλάδα την επόμενη εβδομάδας, σύμφωνα με την τοπική δημοτική Αρχή της Οιχαλίας.

Μάλιστα ο κ Παπαδόπουλος, ο οποίος πέρσι προσγείωσε το Curiosity στον Αρη, είχε μιλήσει παλαιότερα στην εφημερίδα το Εθνος για τα σχέδια του και μέσω εκπροσώπων του είχε ενημερώσει σχετικά τον δήμαρχο Καλαμάτας και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, καθώς και τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, και τους άλλους δημάρχους της Μεσσηνίας.

Ο Περικλής Παπαδόπουλος οραματίζεται τη δημιουργία μίας «διαστημικής πύλης» στην Καλαμάτα, η οποία θα περιλαμβάνει διαστημικό εμπορικό κέντρο, διαστημικό πανεπιστήμιο και διαστημικό θέρετρο και η πρόταση του αυτή είχε παρουσιαστεί στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου στην Τρίπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...