Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΝΑΥΠΛΙΟ ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΙΑΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΘΕΑΤΕΣ ΤΟΥ 22 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Με 10 μουσικές βραδιές με ευφάνταστες και δημιουργικές συμπράξεις ερμηνευτών, με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Γιάννη Βακαρέλη, ξεκίνησε και φέτος το 22 μουσικό φεστιβάλ που  ως κεντρικό κορμό έχει την ελληνική πολιτιστική και μουσική δημιουργία . 


Το Φεστιβάλ άνοιξε αυλαία  με ένα αφιέρωμα στα 150 χρόνια του Κ. Καβάφη.

Το πρόγραμμα παρουσίασαν η γνωστή ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου και ο πιανίστας Θεόδωρος
Οικονόμου. Οι δύο καλλιτέχνες παρουσίασαν το Έργο η μουσική της οδύσσειας από την παράσταση του Ρόμπερτ Ουίλσαν καθώς και 11 μελοποιημένα ποιήματα του Καβάφη.  Η εκδήλωση έγινε στο πολυχώρο Φουγάρο στο Ναύπλιο.

Το Σάββατο 22 Ιουνίου στην κατάμεστη από  θεατές πλατεία Αρβανιτιάς και κάτω από την σκιά του Παλαμηδιού, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής επιλέγει το Ναύπλιο για πρώτη στάση της φετινής καλοκαιρινής περιοδείας του.


Στον ευρύ και φιλόξενο χώρο της Πλατείας Αρβανιτιάς, οι Α’ χορευτές, οι σολίστ, οι κορυφαίοι και το corps de ballet της ΕΛΣ προσκαλούν όλο τον κόσμο σε ένα ταξίδι με προορισμό τελείως διαφορετικούς μουσικούς τόπους και χρόνους.


 «Όλοι χορεύουν βαλς», «Αντατζιέτο», «Στο κενό» και «Μπολερό» μερικές μονάχα από τις χορογραφίες που επέλεξε να παρουσιαστούν αποσπάσματά τους ο πολλάκις βραβευμένος, διευθυντής του μπαλέτου, Ρενάτο Τζανέλλα και οι οποίες ανέβηκαν κατά τις καλλιτεχνικές περιόδους 2011/12 και 2012/13 αποσπώντας συχνά εγκωμιαστικές κριτικές.


Παρών ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος, ο πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Κ. Χελιώτης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του μουσικού φεστιβάλ  Ι. Βακαρέλης, η μαέστρος κα Ευγενία
Μανωλίδου, ο τέως δήμαρχος Ναυπλίου Γ. Τσούρνος με την σύζυγο του και διευθύντρια της ΔΕΥΑΝ κα. Μαντά, ο τέως δήμαρχος Άργους κ. Μπούρης κα.


Να σημειωθεί πως τις δύο πρώτες ημέρες παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του 22 Μουσικού φεστιβάλ πάνω από 2500 θεατές .





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...