Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Οι Δήμοι Ανατολικής και Δυτικής Μάνης συμφωνούν στην δημιουργία υδατοδρομίων


Θετικοί οι Δήμοι και Ανατολικής και Δυτικής Μάνης στην πρόταση για δημιουργία υδατοδρομίου σε Γύθειο και Καρδαμύλη από την εταιρεία Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε.

Οι συναντήσεις έγιναν στο Γύθειο και στην Καρδαμύλη. Στη συνάντηση στον Δήμο Ανατολικής Μάνης παραβρέθηκε ο Δήμαρχος κ. Πέτρος Ανδρεάκος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους και ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας Hellenic Seaplanes ο κ. Μιχάλης Ασσαριώτης.

Στην συζήτηση αναφέρθηκαν ως προς τον χώρο προσγείωσης των υδροπλάνων, αλλά και ελλιμενισμού τους, ώστε να διασφαλισθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα για την ασφαλέστερη λειτουργία τους, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην παρακάμπτουν τον Νόμο ή να διακυβεύουν την ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων. Το υδατοδρόμιο σε μια πόλη σαν το Γύθειο θα μπορούσε να αναπτύξει περί των 25 προορισμών και να ωφεληθεί ο δήμος παρέχοντας νέα τουριστικά προϊόντα. Σημειώνουμε ότι η Hellenic Seaplanes SA / Υδροπλάνα Ελλάδας Α.Ε. έχει ως στόχο τα 100 υδατοδρόμια μέχρι το τέλος του 2013 και άλλα τόσα το 2014.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δυτικής Μάνης Γιαννημάρα Δημήτριο όπου έγινε παρουσίαση της εταιρείας και της πρότασης για την δημιουργία Υδατοδρομίου στην Καρδαμύλη. Ο κ. Ασσαριώτης είπε συγκεκριμένα «είναι αποδεδειγμένο πως το υδροπλάνο θα αλλάξει την ταυτότητα του τουρισμού στην Ελλάδα, σήμερα υπάρχει η πολιτική βούληση και γνωρίζει η κυβέρνηση ότι ένα τέτοιο εγχείρημα θα λειτουργήσει ευεργετικά για την άρση της απομόνωσης των απομακρυσμένων νησιωτικών μας περιοχών και την εμπορική και κοινωνική ανάπτυξη νησιών και τόπων του ευρύτερου ελληνικού χώρου».

Το αποτέλεσμα των συναντήσεων ήταν θετικό και για τις δύο πλευρές αφού αναμένεται από τα την εταιρεία Hellenic Seaplanes μία συγκεκριμένη πρόταση για τις εγκαταστάσεις υδατοδρομίου.



news.travelling.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...