Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Τατούλης: Kρίσιμη η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Την πρωτοβουλία και την πρωτοπορία της περιφέρειας Πελοποννήσου να δημιουργήσει Περιφερειακό Ταμείο Επιχειρηματικότητας, εξήρε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΕΤΕΑΝ, Γεώργιος Γεροντούκος, κατά τη διάρκεια διαβούλευσης του, με τα Επιμελητήρια και τους εμπορικούς συλλόγους, σήμερα στην έδρα της περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα κρίσιμη τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, «όχι μόνο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας η οποία πλήττεται βάναυσα αυτή τη στιγμή, αλλά και για την κοινωνική συνοχή και την κοινωνική αλληλεγγύη, καθώς στην πλειοψηφία τους πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις». Οι τέσσερις βασικοί άξονες του Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, εστιάζονται στην παροχή κεφαλαίων κίνησης, στην παροχή εγγυήσεων, στην επιδότηση επιτοκίων και στην επιδότηση επενδυτικών σχεδίων.

Εκτός αυτού, όπως πρόσθεσε, έχει γίνει ήδη πρόβλεψη ενίσχυσης του αρχικού κεφαλαίου των 22,5 εκατομμυρίων ευρώ κατά την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ, αλλά και κατά την κατάρτιση της επόμενης προγραμματικής περιόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014-2020 και υπογράμμισε πως, «η αρχικά μοναχική μας πορεία για το περιφερειακό ταμείο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποτελεί πλέον το πρότυπο που μιμούνται οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Ο κ. Γεροντούκος, από την πλευρά του δήλωσε ότι η περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο όσον αφορά τη δημιουργία του ταμείου και έθεσε στη διάθεση της περιφέρειας Πελοποννήσου την τεχνική βοήθεια εκ μέρους του ΕΤΕΑΝ, εκφράζοντας παράλληλα τα συγχαρητήριά του για την πρωτοπόρο ιδέα. Οι παραγωγικοί φορείς οι οποίοι συμμετείχαν στη διαβούλευση εξέφρασαν, αφενός, το έντονο ενδιαφέρον τους για τη λειτουργία του ταμείου και, αφετέρου, την απόλυτη στήριξή τους προς την περιφέρεια Πελοποννήσου, δηλώνοντας ότι θα συμμετάσχουν και στην οργάνωση και στην ανάπτυξη του πρωτοποριακού χρηματοδοτικού αυτού εργαλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...