Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

ΣΠΑΡΤΗ: Μανούσος Μανουσάκης εναντίον Χρυσής Αυγής: Να μην της δοθεί χώρος για εκδήλωση στις 17 Νοέμβρη

Αντίθετος στο να δοθεί άδεια στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιήσει την πλατεία της Σπάρτης για την πραγματοποίηση εκδήλωσης δωρεάν διανομής ρουχισμού και τροφίμων σε Έλληνες πολίτες εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πόλης και γνωστός σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης.

Ο κ. Μανουσάκης τόνισε πως η «17 Νοέμβρη αποτελεί ημέρα μνήμης ενάντια στην Δικτατορία. Είναι μια ημερομηνία σύμβολο για τη Δημοκρατία» και κάλεσε το Δημοτικό Συμβούλιο να σταθεί στο ύψος του και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της απόφασης που δεν μπορεί να είναι άλλη από τη μη χορήγηση αδείας σε όποιο θεσμικό φορέα και αν ζητήσει την παραχώρηση δημόσιου χώρου στις εθνικές μας επετείους

«Κανένα κόμμα δεν νομιμοποιείται να αποκομίζει οφέλη από τη Δημοκρατία σαν να είναι δικό του βιλαέτι», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι στήνεται επιχείρηση διαστρέβλωσης των συμβολισμών της επετείου.

«Δεν μπορούν οι κομματισμοί σχηματισμοί να αλλοιώνουν μνήμες, παραδόσεις, αξίες, και να καταρρακώνουν την υπερηφάνειά μας για την κομματική τους προβολή», εξήγησε.

«Δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή που απειλείται η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, που εν πολλοίς ο κοινωνικός ιστός έχει καταρρεύσει, κομματικά ευφυολογήματα να παραχαράσσουν την ιστορική μήνη ενός λαού», πρόσθεσε και συνέχισε λέγοντας πως «τέτοιοι εθνικιστικοί ακροβατισμοί αποδεικνύουν τον ανθελληνισμό όσων εμπνέονται από αυτούς».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...