Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΚΑΒΑΦΗ“3 ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ”


Με αφορμή τα 150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Καβάφη, ο Δήμος Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδας) του Πανεπιστημίου Harvard, σας προσκαλούν την Κυριακή, 13η Οκτωβρίου 2013, στις 7.00μ.μ. στο Βουλευτικό, σε μια μουσική αφήγηση για τον πιο αναγνωρισμένο ποιητή της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας και μεταθανάτια τον μεγαλύτερο Έλληνα ποιητή του εικοστού αιώνα.  

Οι μουσικοί που συμμετείχαν ήταν ο Κώστας Γανωτής, Τραγουδοποιός-Συγγραφέας / Χρήστος  Στέργιογλου, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης / Μάριος Σπηλιόπουλος, Εικαστικός-Καθηγητής Ανωτάτης Σχολής Καλών Η μουσική εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε  σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) και του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard

Ο Χρήστος Στέργιογλου δασκάλεψε τον Κώστα Γανωτή στον «λόγο» του  ποιητή και τον έστησε στον «χώρο» του Μάριου Σπηλιόπουλου και έτσι μετά  από 15 χρόνια δουλειάς του Κώστα Γανωτή πάνω στα ποιήματα του Κωνσταντίνου Καβάφη, η μουσική αφήγηση προτείνεται στο κοινό .


Η παράσταση αυτή πρωτοπαρουσιάσθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Νέας Αγχιάλου στη Μαγνησία και  ταξίδεψε σε πολλά σημεία της χώρας . Κατόπιν  θα παρουσιασθεί σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, ιδιαίτερα σ' αυτά που έχουν έδρες ελληνικών σπουδών .

Ο Κ.Π.Καβάφης είναι ο πιο πολυμεταφρασμένος  ποιητής του κόσμου  . Ο άνθρωπος  που φιλοδόξησε να γίνει ο πιο αναγνωρισμένος ποιητής της ελληνικής παροικίας της Αλεξάνδρειας, μεταθανάτια έγινε ο μεγαλύτερος ποιητής του εικοστού αιώνα .

 Τα ποιήματα που παρουσιάστηκαν στη μουσική αυτή αφήγηση ήταν το Θέατρο της Σιδώνος (400 μ.χ), Όταν διεγείρονται , Για να 'ρθουν, Θάλασσα του πρωιού, Τρώες, Τείχη, Όσο μπορείς, Επήγα, Μέρες του 1903, Ένας γέρος , Κεριά , Μονοτονία, Η  Πόλις, Ιθάκη, Μέσα στα καπηλειά, Επέστρεφε, Θερμοπύλες, Τελειωμένα , Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...