Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Topwoman η Καλλιόπη Κόντου, Μεσσήνια αρχιτεκτόνισσα

- Κέρδισε το 1ο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή 2.740 κατοικιών στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας!


Μια Μεσσήνια αρχιτεκτόνισσα κέρδισε το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό για την κατασκευή 2.740 κατοικιών στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016.

Πρόκειται για την Καλλιόπη Κόντου που κατάγεται από τη Χώρα, έχει γεννηθεί στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ηράκλειο. Αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και πριν λίγες ημέρες πήρε το Advanced Master στον πολεοδομικό σχεδιασμό από το Πανεπιστήμιο E.T.H. της Ζυρίχης.

Στο διαγωνισμό πήραν μέρος περισσότερες από 400 ομάδες αρχιτεκτόνων από όλο τον κόσμο και όλες υπό την αιγίδα βραζιλιάνικων εταιρειών. Στο τμήμα της που ήταν 25μελές οι 12 φοιτητές ήταν Ελληνες, αναφέρει το eleftheriaonline.gr.

Σε σχετική ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Ε.Τ.Η αναφέρονται τα εξής:

"Μέσα από μια συνεργασία του τμήματος αστικού σχεδιασμού του  Πανεπιστημίου E.T.H. της Ζυρίχης η ομάδα των Κόντου Καλλιόπης  (Ελλάδα), Ruta Vitonyte (Λιθουανία), Christian Calle Figueroa (Eκουαδόρ) κατέκτησε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό της RenovaSP για το χτίσιμο 2.740 κατοικιών για την περιοχή Cabuxu de Baixo 5 στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.
Το πρότζεκτ απευθύνεται στα προβλήματα του οικισμού όπως στον υψηλό κίνδυνο κατολισθήσεων, στην  έλλειψη κατάλληλης υποδομής και στο ανεπαρκές δίκτυο δρόμων και δημόσιων χώρων. Συνολικά προτείνονται 2 διαφορετικές τυπολογίες κοινωνικών κατοικιών, καθώς και η ανάπλαση της κεντρικής ζώνης κατά μήκος του μικρού ποταμού της περιοχής".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...