Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Όχι του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης στην κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και για τις αλλαγές στις εκπτωτικές περιόδους πήρε θέση η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στα ΜΜΕ, το μεσημέρι της Τρίτης.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά, τις πρώτες Κυριακές των τεσσάρων εκπτωτικών περιόδων, δύο Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα (αντί για μία) και μία Κυριακή των Βαΐων, το Πάσχα.

Ειδικά, για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, Θανάσης Αρβανίτης, είπε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου αποφάσισε να προτείνει στους έμπορους να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματά τους. «Ο λόγος είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών μας δεν επιθυμούσε να ανοίξει αυτή την Κυριακή. Δεν υπάρχει λόγος στην Τρίπολη να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα, δεν είμαστε τουριστικό μέρος» είπε.

Παρά ταύτα, διευκρινίστηκε ότι, το άνοιγμα είναι νόμιμο, όποια επιχείρηση επιθυμεί, μπορεί να ανοίξει, από τις 11.00 το πρωί ως τις 20.00 το βράδυ. Δεν προβλέπεται καμία κύρωση για τους καταστηματάρχες που θα επιλέξουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους.

«Για τις άλλες Κυριακές, ως Εμπορικός Σύλλογος θα συζητήσουμε και κρίνουμε, θα κρίνουμε ανά περίπτωση» υπογράμμισε ο κ. Αρβανίτης.

Εκπτώσεις: «Περισσότερη αναστάτωση δημιουργούν τα δεκαήμερα των εκπτώσεων, παρά όφελος. Θα ήταν καλύτερα να ονομαστούν τακτικές προσφορές παρά τακτικές εκπτώσεις. Αυτό που μου έχει μεταφερθεί από τους περισσότερους συναδέλφους, είναι ότι θα υπάρχουν ευκαιρίες και προσφορές, αλλά μην περιμένει ο κόσμος εκπτώσεις, όπως τον Ιανουάριο» ανέφερε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου.

Στη συνέντευξη τύπου ήταν και το μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, Γιάννης Θεοδωρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...