Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ρωσική "απόβαση" με επικεφαλής τον Λαβρόφ στο Ναύπλιο για τον Καποδίστρια

 
Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» (Ελλάδα), ο Δήμος Ναυπλιέων, το “Διαπεριφερειακό Κοινωνικό Ίδρυμα Κέντρο Εθνικής Δόξας” (Ρωσία) και το “Ίδρυμα Αγίου Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου” (Ρωσία), οργάνωσαν τιμητικές εκδηλώσεις στο Ναυπλιο, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 185 χρόνων από την ανάληψη των καθηκόντων του Ιωάννη Καποδίστρια ως πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας. 

 Οι εκδηλώσεις έγιναν την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013 όπου εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στον ανδριάντα του Καποδίστρια από τους συμμετέχοντες φορείς, το Δήμο Ναυπλιέων, αγημάτων του Ρωσικού στόλου της Μαύρης θάλασσας και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο “Βουλευτικό”, πρώτη Βουλή των Ελλήνων, με μουσικο πρόγραμμα αφιερωμένο στη μνήμη του Καποδίστρια και βραβεύσεις. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν αύριο στην Αθήνα με ημερίδα αφιερωμένη στο Καποδίστρια, παρουσία του υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υπουργός πολιτισμού και αθλητισμού Ιωάννης Ανδριανός , ο επικεφαλής των Ρωσικών σιδηροδρόμων Γιακούνιν, ο Ρώσος αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Ρωσίας Τσιρκόφ Βίκτωρ, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού Ε.Αποστολάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Α. Χειβιδόπουλος, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος, ρωσική αντιπροσωπεία και πάρα πολύς κόσμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...