Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Καλαμάτα: Στο σκαμνί το κύκλωμα με τα λαθραία τσιγάρα

Με τις βαριές κατηγορίες της λαθρεμπορίας τσιγάρων και της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 6 από τους συνολικά 10 κατηγορούμενους που, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, συμμετείχαν στο μεγάλο κύκλωμα λαθρεμπορίας τσιγάρων το οποίο εξαρθρώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Οι υπόλοιποι 4  αντιμετωπίζουν ελαφρύτερες κατηγορίες από τους 6 βασικούς κατηγορούμενους της υπόθεσης. Συνολικά το Ελληνικό Δημόσιο -σύμφωνα πάντα με το βούλευμα- ζημιώθηκε από τη δράση του κυκλώματος με 1.943.393 ευρώ.

Μεταξύ των 10 κατηγορούμενων είναι ένας επιχειρηματίας από την Καλαμάτα (ο οποίος κατηγορείται ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος), ο αδελφός του, 2 αδέλφια από το Πεταλίδι, ένας Μεσσήνιος αστυνομικός, καθώς και ένας κάτοικος της ευρύτερης περιοχής της Φοινικούντας, ιδιοκτήτης έκτασης κοντά στην "καβάτζα" του κυκλώματος έξω από τη Μεθώνη.

Οι παραπάνω κατηγορούμενοι, εκτός του αστυνομικού, κατηγορούνται ότι διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων με ορμητήριο τη δασική περιοχή Λάμπες της Μεθώνης. Εκεί -σύμφωνα με το βούλευμα- γινόταν η μεταφόρτωσή τους με ταινιόδρομο από τη θάλασσα στη στεριά, και από εκεί τα παραλάμβαναν φορτηγά και τα μετέφεραν προς άγνωστες κατευθύνσεις. eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...