Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

«Θρίλερ» με σκάφος νότια της Πύλου,που μεταφέρει 120 μετανάστες

Πλέει σε διεθνή χωρικά ύδατα νότια της Πύλου, βρίσκεται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης και κατευθύνεται πιθανότατα στην Ιταλία - Κινητοποίηση στις ελληνικές και ιταλικές λιμενικές αρχές

«Συναγερμός» σήμανε στις ελληνικές και ιταλικές λιμενικές αρχές το βράδυ της Δευτέρας, όταν εντοπίστηκε πλοιάριο με 120 (ίσως και περισσότερους) παράνομους μετανάστες να πλέει σε διεθνή χωρικά ύδατα νότια της Πύλου.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, το σκάφος βρίσκεται σε ελληνική περιοχή έρευνας και διάσωσης, ωστόσο οι επιβαίνοντες σε αυτό έχουν αρνηθεί κάθε παροχή βοήθειας και συνεχίζουν τον πλου τους, με προορισμό -πιθανότατα- την Ιταλία.

Το πλοιάριο παρακολουθείται διακριτικά από δανέζικο εμπορικό πλοίο, σε συνεργασία με τις ελληνικές λιμενικές αρχές, ενώ τα αρμόδια επιτελεία Ελλάδα και Ιταλίας βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για το συντονισμό της δράσης τους.

Ο καιρός στην περιοχή είναι καλός, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές θα βρίσκονται «στο πόδι», μέχρι το πλοιάριο να φτάσει στον προορισμό του, πλέοντας εν μέσω της νυκτός...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...