Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Ακόμα δεν άνοιξε και κλείνει η ψυχιατρική Άργους;

Την μεθόδευση αλλαγής της χρήσης της νέας πτέρυγας της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Άργους, καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Κοδέλας.
Σε ερώτησή του μάλιστα προς τον υπουργό Υγείας υποβάλλει συγκεκριμένα ερωτήματα:

1. Πότε προβλέπεται η ολοκλήρωση του νέου κτιρίου για τη στέγαση της ψυχιατρικής κλινικής;

2. Πότε προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής;

3. Υπάρχει στο σχεδιασμό του Υπουργείου σας η, έστω και προσωρινή, αλλαγή της χρήσης του κτιρίου;

4. Έχει εξεταστεί από το Υπουργείο η πρόσληψη «επικουρικών» ιατρών για τις ανάγκες λειτουργίας της ψυχιατρικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άργους, έτσι ώστε να μην καταστεί ανενεργή και να προχωρήσει τεχνηέντως η διαδικασία αλλαγής χρήσης του κτιρίου που προορίζεται γι’ αυτήν;

Ο κος Κοδέλας επισημαίνει: «Στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, βρίσκεται στο στάδιο της αποπεράτωσης, κτίριο για τη στέγαση ψυχιατρικής κλινικής, προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Για τις ανάγκες δε λειτουργίας της έχει ήδη προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό και εκκρεμεί η πρόσληψη ιατρικού προσωπικού.

Όμως, υπάρχει η πληροφόρηση ότι μεθοδεύεται η διαδικασία αλλαγής της χρήσης του συγκεκριμένου κτιρίου, που σημειωτέον έχει συγχρηματοδοτηθεί από πιστώσεις ΕΣΠΑ, προς εξυπηρέτηση άλλων σχεδιασμών για την υγεία στην Αργολίδα.

Άλλωστε, σχετικές εισηγήσεις έχουν κατατεθεί στο παρελθόν και στο 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο MANAGEMENT Υπηρεσιών Υγείας, 21-22 Οκτωβρίου 2011.

Φαίνεται δε να μεθοδεύεται ότι η αλλαγή της χρήσης της νέας πτέρυγας θα εμφανιστεί ως προσωρινή, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις.

Είναι προφανές ότι η ίδρυση ψυχιατρικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους θα συμβάλλει ουσιαστικά στην καθημερινή φροντίδα και παρακολούθηση των ασθενών, στο πλαίσιο του αποϊδρυματισμού και της κοινωνικοποίησής τους. Τα όποια δε κενά σε ιατρικό προσωπικό θα μπορούσαν άμεσα, και μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, να καλυφθούν με την πρόσληψη «επικουρικών» ιατρών.

Ειδικά στην εποχή που κυριαρχεί η βαρβαρότητα των μνημονίων, όπου η ανεργία και η ραγδαία φτωχοποίηση μεγάλων τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας οδηγούν στην απελπισία και στην απόγνωση, είναι δυστυχώς αναμενόμενη, μεταξύ των άλλων, και η εκρηκτική αύξηση των περιστατικών διαταραχής της ψυχικής υγείας. Άλλωστε όλες οι μελέτες και οι στατιστικές για περιοχές που εφαρμόστηκαν αντίστοιχα προγράμματα λιτότητας, είναι κοινωνικά μακάβριες. Αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο, πέραν της άμεσης αλλαγής πορείας της χώρας, καθίσταται αναγκαία η άμεση ενίσχυση των προνοιακών δομών που αφορούν στην ψυχική υγεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...