Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Συλλήψεις για απάτες σε βάρος γιατρού και φαρμακοποιών σε Πύλο - Μεθώνη

Εξιχνιάστηκαν τέσσερις περιπτώσεις απάτης και απόπειρες απάτης σε βάρος ιατρού και φαρμακοποιών, στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου Μεσσηνίας, ύστερα από αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, ενώ συνελήφθη ένα 42χρονος ημεδαπός, για απόπειρα απάτης.

Ειδικότερα, ο 42χρονος, προχθές (27-7-2012) το πρωί, στην Πύλο Μεσσηνίας παρουσιάστηκε σε ιδιωτικό ιατρό και εμφανίζοντας του έναν αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α) προσπάθησε να τον πείσει να του συνταγογραφήσει φάρμακα, για δήθεν συγγενικό του πρόσωπο, χωρίς όμως να τα καταφέρει.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μελιγαλά, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) Μεσσηνίας, εντοπίστηκε ο 42χρονος και συνελήφθη, εντός των ορίων του αυτοφώρου, την ίδια ημέρα (27-7-2012) το βράδυ, σε Τοπική Κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, ο ανωτέρω, διέπραξε στην ευρύτερη περιοχή της Πύλου, τις παρακάτω περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης:

• Την 9-7-2012 το πρωί, στην Πύλο Μεσσηνίας, παρουσιάστηκε στον ίδιο ιατρό και επιδεικνύοντας του ατομικό βιβλιάριο υγείας ημεδαπής, για το οποίο έχει δηλωθεί κλοπή στο Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου, ισχυρίστηκε ότι η ανωτέρω είναι συγγενικό του πρόσωπο που χρήζει άμεσης συνταγογράφησης συγκεκριμένων φαρμάκων και τον έπεισε να συνταγογραφήσει ηλεκτρονική συνταγή.

• Την 23-7-2012 το πρωί, στην Μεθώνη Μεσσηνίας, πήγε σε φαρμακείο ημεδαπού και αφού έδειξε την ανωτέρω ηλεκτρονική συνταγή, ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τα αντίστοιχα φάρμακα σε προγενέστερο χρόνο, πληρώνοντας το σχετικό αντίτιμο και προσπάθησε να τον πείσει ανεπιτυχώς για την επιστροφή των χρημάτων.


• Την 23-7-2012 το μεσημέρι, στο Κορυφάσιο Μεσσηνίας, πήγε σε φαρμακείο ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την ίδια μέθοδο, έπεισε υπάλληλο να δεχθεί την ηλεκτρονική συνταγή και να της αποσπάσει χρηματικό ποσό. Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Πύλου, ενώ ερευνάται και η τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες παράνομες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...