Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Να παρακάμψει το κράτος επιχειρεί η Πελοπόννησος


Απευθείας οικονομικές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να μεσολαβούν τα εθνικά κράτη επιχειρούν  οι παράκτιες περιφέρειες της Ευρώπης (CPMR), μεταξύ των οποίων και η περιφέρεια Πελοποννήσου. Γι΄ αυτό τον σκοπό άλλωστε συνεδρίασαν στην πόλη του Aarhus της Δανίας, όπου παραβρέθηκε ο αντιπεριφεριάρχης Απόστολος Παπαφωτίου.

Στην ομάδα εργασίας για τον Τουρισμό, ο κος Παπαφωτίου αναφέρθηκε στον Πολιτιστικό Τουρισμό, αναδυόμενη και αναπτυσσόμενη μορφή Τουρισμού.

Ο Απ. Παπαφωτίου ανέφερε την πρόταση του Περιφερειάρχη κου Τατούλη για τη δημιουργία δικτύου αρχαίων Λιμένων στην Πελοπόννησο -σε πρώτη φάση-. Σε δεύτερη φάση είναι τα λιμάνια της Μεσογείου που ίδρυσαν πόλεις της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο της προβολής και της αξιοποίησης τους είναι η σύνδεση τους και με τα κάστρα των αντίστοιχων πόλεων και η πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων με συναφές περιεχόμενο σ΄ αυτά.

Συγχρόνως θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο λιμένων που θα εξυπηρετούν τον Πολιτιστικό Τουρισμό. Στην Γενική Συνέλευση παρευρέθηκε και μίλησε η Δανέζα Επίτροπος Κλιματικής Αλλαγής στην Ε.Ε κα. Κόνι Χέντεγκαρντ με θέμα την Κλιματική Αλλαγή, παράκτιες Περιφέρειες και Ενέργεια όπου παρουσιάσθηκαν οι τάσεις στους τομείς αυτούς μέχρι το 2020.

Ομοίως και ο Γάλλος επίτροπος της Εσωτερικής Αγοράς κ. Μισέλ Μπαρνιέ μίλησε με θέμα "Η εξάπλωση της εσωτερικής Αγοράς στο πλαίσιο της συνοχής στην Ευρώπη. Δυσκολίες και προοπτικές". Παρουσιάστηκαν δε πολλές εισηγήσεις από υπουργούς των κρατών της Ε.Ε, ανώτερα στελέχη της Ε.Ε και κυβερνήτες αυτόνομων Περιφερειών.

Στους σχολιασμούς που ακολούθησαν, αναλύθηκαν οι οικονομικές και κοινωνικές δυνατότητες που υπάρχουν και αναφέρθησαν οι τάσεις της οικονομίας. Καλούνται πλέον πολίτες της Ευρώπης και τα κράτη να αδράξουν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.
www.moriasnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...