Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Βόλτα των Patrinistas κόντρα στα εμπόδια

Οδοιπορικό στην Πάτρα, επισημαίνοντας τα εμπόδια στην κίνηση των πεζών και μοιράζοντας ενημερωτικό υλικό για τα δικαιώματα των πεζών, πραγματοποίησε η Ομάδα Εθελοντισμού και Ενεργποποίησης «Patrinistas», η οποία αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:

Μια μεγάλη, ανοικτή σε όλους και χαρούμενη παρέα, εξοπλισμένοι με χόντρους μαρκαδόρους, έντυπα και φωτογραφικές μηχανές ΠΗΡΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ της Πάτρας, ΕΠΕΣΗΜΑΝΕ τα εμπόδια στην κίνηση των πεζών, φωτογράφησε τα άσχημα και επικίνδυνα σημεία που χρειάζονται άμεση παρέμβαση και αποκατάσταση (οι δυο ήταν ελπιδοφόρες, μια νόμιμη θέση παρκαρίσματος ποδηλάτων και μια παρέα μουσικών δρόμου). Μοιράσαμε ενημερωτικό υλικό για τα δικαιώματα των πεζών.

Περπατήσαμε από τα Ψηλά Αλώνια στους δυο μεγάλους πεζόδρομους της Πάτρας. Τριών Ναύαρχων και Ρήγα Φεραίου. Αν και ήταν Κυριακή και το κέντρο μάλλον άδειο η καταγραφή μας άφησε άφωνους και λυπημένους. Τα εμπόδια υπερέβαιναν κάθε φαντασία με κυρίαρχη την εισβολή του ΙΧ αυτοκίνητου και μηχανών σε κάθε διάβαση, πεζόδρομο και πεζοδρόμιο. Ογκώδεις κατασκευές στα πεζοδρόμια, δέντρα αφρόντιστα, σήματα χαμηλά σε ύψος και στην μέση του πεζοδρομίου, παρατημένα ογκώδη αντικείμενα (στην Ρήγα Φεραίου δέσποζε ένας τεράστιος καναπές), πλάκες σπασμένες, ένας επικίνδυνος ηλεκτρικός μάλλον πίνακας στην καρδία της πόλης, περιφράξεις μεταλλικές στερεωμένες πρόχειρα, ΑΔΙΑΒΑΤΗ ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ σε σχολείο, οι μεταλλικές γωνιές των σκαλοπατιών στις σκάλες της Τριών Ναύαρχων φθαρμένες και επικίνδυνες και αρκετά ακόμα….

 Στο τέλος της δράσης γυρίσαμε από την ίδια διαδρομή και μαζέψαμε ότι από το υλικό μας είχε πεταχτεί κάτω. Πλήρες φωτογραφικό αρχείο από την δράση μας στην σελίδα μας στο facebook www.facebook.com/patrinistas

Στο καφέ που καταλήξαμε μιλήσαμε για τις επόμενες δράσεις μας που προετοιμάζονται εντατικά και θα ανακοινωθούν σύντομα. Ακόμα και αν δεν μπορέσεις να έλθεις στην επομένη μας συνάντηση στείλε μας την πρόταση σου για την επόμενη δράση μας στο patrinistas@gmail.com σαν απλό κείμενο η ακόμα και επισυνάπτοντας φωτογραφίες, σχέδια κτλ.

Ακόμα μπορείτε να μαθαίνετε όλα μας τα νέα, άλλα και να επικοινωνείτε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μέσω της σελίδας μας στο Facebook! Απλά κάντε Like! Για να σας ενημερώνουμε τακτικά για τις δράσεις και τις συζητήσεις μας διαβάστε τον ισότοπο μας www.patrinistas.go και συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής.

Σας περιμένουμε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...