Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Επαφές Φ. Κουβέλη με αυτοδιοικητικούς παράγοντες και εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων στην Πελοπόννησο

Ολοήμερη περιοδεία σε Ναύπλιο, Τρίπολη και Καλαμάτα, πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Κατά την επίσκεψή του στις πόλεις της Πελοποννήσου είχε επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες, εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων της ΔΗΜΑΡ στην Καλαμάτα.

Ο Φ. Κουβέλης κατά την περιοδεία του στην πόλη της Τρίπολης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει εκτενώς τις προγραμματικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα θέματα της αγροτικής οικονομίας και της ανάπτυξης. Συνομίλησε με νέους αγρότες, εκφράζοντας τη στήριξή του στις προσπάθειες που κάνουν για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της προώθησης των τοπικών προϊόντων, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη νέα ΚΑΠ. Επιπλέον μίλησε για την ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας, καταθέτοντας σειρά προτάσεων. Μεταξύ άλλων πρότεινε:

-Διασφάλιση της δανειοδότησης προς τις επιχειρήσεις σε συνδυασμό με την προωθούμενη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.
-Συμψηφισμό υποχρεώσεων – απαιτήσεων μεταξύ κράτους και επιχειρήσεων συνυπολογίζοντας όλους τους φορείς του δημόσιου.
-Εξόφληση των υποχρεώσεων τους κράτους προς τους ιδιώτες.
-Αντιμετώπιση των αδικαιολόγητων εμποδίων από τη γραφειοκρατία και πάταξη της διαφθοράς.
-Αναδιοργάνωση όλων των αρμόδιων δομών και υπηρεσιών του δημοσίου ώστε να εκπληρώνουν αποτελεσματικά το ρυθμιστικό, ελεγκτικό και ταυτόχρονα υποστηρικτικό ρόλο προς την επιχειρηματικότητα.
-Σταθερό βιώσιμο και δίκαιο φορολογικό σύστημα με κίνητρα για επενδύσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας και την επίδειξη φορολογικής συνέπειας.
-Υποστήριξη μέσω του ΕΣΠΑ για τεχνολογικό εκσυγχρονισμό, βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων, διεθνή δικτύωση, σύνδεση με την Έρευνα – καινοτομία.
-Υποστήριξη της δημιουργίας νέων οικονομικών υποκειμένων, ιδιαίτερα στον τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...