Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Νικολόπουλος: «ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ Ν. Δ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ»

Ο Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΝΔ κ. Νίκος Νικολόπουλος, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του τηλεοπτικού σταθμού Skai, συμμετείχε στην εκπομπή των κ. Οικονόμου & Λυριτζή, « Πρωινή Γραμμή», εγκαινιάζοντας την θεματική ενότητα του σταθμού Απασχόληση, Ανεργία, Κοινωνική Ασφάλιση και Συντάξεις.
Μεταξύ άλλων σε επίμονα ερωτήματα των παρουσιαστών για το ποια είναι η θέση της ΝΔ στο θέμα της μετενέργειας είπε χαρακτηριστικά :  «Στην συζήτηση της διάταξης αυτής στη Βουλή,  έχουμε πει ότι  οι πολιτικές της μείωσης των  μισθών έχουν ήδη αποτύχει , όπου εφαρμόστηκαν δεν πέτυχαν την αναμενόμενη ανάπτυξη κα γι’ αυτό, παρ’ όλο που μας ζητούν, μας πιέζουν  για να τις επιβάλουμε, εμείς επιμένουμε πως είναι λάθος που πρέπει άμεσα να διορθωθεί με την άμεση επαναδιαπραγμάτευση των θέσεων αυτών.».
Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά : « όχι μόνο είμαστε κατά της μείωσης των μισθών αλλά επιμένουμε για παράταση της εφαρμογής της μετενέργειας.
Στο πρόγραμμά μας δεσμευόμαστε για την ενίσχυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, των  συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη λειτουργία της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την ύπαρξη των κατώτατων μισθών, την αναμόρφωση και απλοποίηση του πλαισίου της  μεσολάβησης και διαιτησίας, και φυσικά τον ανοικτό και ειλικρινή διάλογο μεταξύ των εργοδοτικών και εργατικών οργανώσεων.
Ως αυριανή Κυβέρνηση, έχουμε ήδη ετοιμάσει ένα πακέτο προτάσεων για την επαναδιαπραγμάτευση, όλων  αυτών.  Είμαστε έτοιμοι, με σχέδιο για να δράσουμε. Πρέπει να πείσουμε και να πιέσουμε για την αλλαγή της πολιτικής της Τρόικα απέναντι στον κόσμο της εργασίας.
Ο Αχαιός Βουλευτής της ΝΔ, στη παρέμβασή του στο τηλεοπτικό πάνελ δεν παρέλειψε να στοχεύσει στην αδυναμία εφαρμογής των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την ανεργία που μιλούν για παροχή επιδόματος ανεργίας σε όλους ανεξαιρέτως, ντόπιους και μετανάστες ώσπου να βρουν δουλειά και με αύξηση του ποσού στο 80 % του τελευταίου μισθού τους.
Τόνισε ότι: « Είναι προφανές ότι κανένας άνεργος δεν πρόκειται να πάρει επιπλέον χρήματα από το επίδομα ανεργίας αν όντως μπουν χωρίς κριτήρια αυτό το ενάμισι εκατομμύριο μεταναστών  ανέργων στο ανύπαρκτο ταμείο του ΟΑΕΔ. Τότε ακόμα και αυτό το πενιχρό επίδομα των 400ευρώ θα γίνει ελάχιστο, θα γίνει ψίχουλο.
Ο κ. Νικολόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι όλες αυτές οι πολιτικές της καταπολέμησης της ανεργίας, οι στοχευμένες  δράσεις, του επιδόματος της απασχόλησης και όχι της ανεργίας  στηρίζονται σε μια βασική προϋπόθεση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις., για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Είναι απαραίτητη λοιπόν η πολιτική σταθερότητα και η χώρα πρέπει να γίνει πόλος επενδύσεων με την θέσπιση μιας δέσμης κινήτρων καθώς και την άρση πολλών αντικινήτρων.
Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του κ. Νικολόπουλου, που έδωσε σε ερώτηση φωτιά του ανέργου κ. Β. Παπανδρέου οποίος απευθυνόμενος τηλεοπτικά  στους 1.500.000 ανέργους αναρωτήθηκε κατά πόσο οι  εξωκοινοβουλευτικοί , οι Τροτσκιστές, οι Μαοϊκοί, οι Μαρξιστές και οι λοιπές ακραίες κομμουνιστικές  συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν άραγε να εγγυηθούν το επενδυτικό κλίμα στη Ελλάδα για να γίνουμε πόλος έλξης για επενδύσεις και προσέλευσης ιδιωτικών και ξένων ελληνικών κεφαλαίων.
Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση καλεσμένου , άνεργου από τη Θεσσαλονίκη για ποιο λόγο πρέπει να πιστέψουμε τη ΝΔ, αυτή τη φορά, μεταξύ άλλων είπε:
1)      Είμαστε κόμμα του Κοινωνικού Φιλελευθερισμού, που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία, που έχει  πραγματικά  ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που δίνει  την καλύτερη εγγύηση  από τις άλλες σοσιαλιστικές  πολιτικές δυνάμεις
2)      Παρακαλώ να θυμηθείτε πως στην προηγούμενη θητεία του ο Κώστας Καραμανλής και η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  παρέλαβε 650.000 χιλιάδες ανέργους. Με την πολιτική της παρέδωσε 320.000 χιλιάδες  ανέργους. Σήμερα η κυβέρνηση των σοσιαλιστών του ΠΑΣΟΚ παραδίδει 1.500.000 ανέργους.
Άρα οι πολιτικές της κυβέρνησής μας  μπορεί να μην ήταν άριστες ,αλλά έφεραν μια ανάπτυξη του 5% και αρκετές θέσεις εργασίας.
Αυτό είναι  το μόνο φάρμακο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
Επίσης ο κ. Νίκος Νικολόπουλος θύμισε σε όλους τους προσκεκλημένους  ότι το μισθολογικό κόστος είναι ο όγδοος  συντελεστής της ανταγωνιστικότητας μιας επιχείρησης και για την εν γένει ανάπτυξη και για τούτο είναι τραγικό λάθος να επικεντρωνόμαστε πρώτα σε αυτόν τον παράγοντα και να ξεχνούμε τους άλλους.
Μάλιστα τόνισε ότι η ΝΔ θέλει καλά αμειβόμενους εργαζόμενους, ότι  είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα που επενδύουμε στην ποιοτική εργασία, και υπενθύμισε σε όλους ότι αυτές οι πολιτικές λιτότητας δεν υιοθετήθηκαν ποτέ από τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά και γι’ αυτό επιμένουμε πως όλα αυτά είναι ζητήματα της επαναδιαπραγμάτευσης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...