Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Κράτσα: Δεν έχουμε ζητήσει βοήθεια από την Ε.Ε. για τις πλημμύρες στην Ηλεία...

«Η Επιτροπή δεν έχει λάβει αίτημα βοήθειας από τις ελληνικές αρχές μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού πολιτικής προστασίας σχετικά με τις πλημμύρες στην Ηλεία της 5ης Φεβρουαρίου. Επίσης, μέχρι σήμερα, η Επιτροπή δεν έχει λάβει αίτηση για οικονομική ενίσχυση από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ.» τόνισε η Επίτροπος αρμόδια για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων κυρία Georgieva απαντώντας σε γραπτή ερώτηση της Ευρωβουλευτού κυρίας Ρόδης Κράτσα σχετικά με την κινητοποίηση του Κοινοτικού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Η Ευρωβουλευτής ζήτησε να πληροφορηθεί εάν η Επιτροπή έλαβε αίτημα υποστήριξης από τις ελληνικές αρχές για την πλημμυροπαθή Ηλεία δεδομένου ότι «ο μηχανισμός παρέχει, κατόπιν αιτήματος, υποστήριξη σε μείζονες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης». Η κυρία Georgieva τονίζει πως «η Επιτροπή μπορεί, αν της ζητηθεί, να χρησιμοποιήσει μόνο αυτά τα δύο μέσα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ορισμένου μεγέθους».

Αξίζει να σημειωθεί πως προσφάτως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προχώρησε στην παροχή οικονομικής βοήθειας σε δύο αντίστοιχες περιπτώσεις φυσικών καταστροφών, στο Βένετο και την Τοσκάνη της Ιταλίας, κατόπιν αιτήματος των αρμόδιων αρχών.

Η Επίτροπος, επίσης, επεσήμανε πως «κατά την περίοδο προγραμματισμού 2007-2013, ενισχύθηκαν οι παρεμβάσεις για το μετριασμό του κινδύνου των καταστροφών, ιδίως στον νομό Ηλείας και μετά τις πυρκαγιές του 2007 πολλά μέτρα στηρίζονται από το Ταμείο Αλληλεγγύης» απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της κυρίας Κράτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...