Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Βίαια επεισόδια στο κέντρο της Μανωλάδας για τις φράουλες! - ΒΙΝΤΕΟ

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της κοινότητας Νέας Μανωλάδας. Οι έντονες αντιδράσεις των εξοργισμένων Αιγύπτιων και Μπαγκλαντέζων εργατών το μεσημέρι της Κυριακή, με αφορμή τα χαμηκλά μεροκάματα και την πληρωμή τους, εξελίχθηκαν σε συμπλοκές το βράδυ της ίδιας ημέρας στο κέντρο της Νέας Μανωλάδας.

Οπως αναφέρεται στο ΗΛΕΙΑLIVE, η διαμάχη ξεκίνησε με αφορμή τα μεροκάματα των αλλοδαπών. Μετά από διαπληκτισμούς που είχαν σημειωθεί νωρίτερα, το βράδυ επέστρεψαν περί τους 300 αλλοδαπούς διαφόρων εθνικοτήτων στην πλατεία του χωριού. Μάλιστα πληροφορίες λένε πως αυτοί που υποκίνησαν την όξυνση των πνευμάτων ήταν μια ομάδα ατόμων τους που είχαν φτάσει νωρίτερα μέσα στη μέρα, από την Αθήνα.

Πληροφορίες αναφερουν οτι πέταξαν πέτρες σε καταστήματα και αυτοκίνητα, ενώ μπήκαν και στο εσωτερικό καφετέριας ήρθαν στα χέρια με θαμώνες. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο απολογισμός των επεισοδίων είναι δύο τραυματίες και το θέμα έληξε με την παρέμβαση τη αστυνομίας.

Μία δεύτερη πηγή, ισχυρίζεται οτι η βραδυνή συμπλοκή μεταξύ κατοίκων και αλλοδαπών ξεκίνησε όταν οι πρώτοι θέλοντας να παρακολουθήσουν τον Ολυμπιακό στον τελικό μπάσκετ της Euroleague, ενοχλήθηκαν από την έντονη παρουσία των αλλοδαπών. Ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. δεν υπάρχει μέχρι τώρα καμία επίσημη τοποθέτηση για το θέμα.

Οι κάτοικοι στην περιοχή της Νέας Μανωλάδας δηλώνουν εξοργισμένοι και ζητούν τη λήψη μέτρων από τις αρμόδιες αρχές φοβούμενοι ότι η κατάσταση θα ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Το βίντεο που ακολουθεί απο το ΗΛΕΙΑLIVE, παρουσιάζει τα επεισόδια όπως τα κατέγραψε κάτοικος με κάμερα κινητού τηλεφώνου τη στιγμή της σύγκρουσης των αλλοδαπών και των ντόπιων στην καφετέρια και στην πλατεία του χωριού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγα χρόνια είχε προκληθεί πανελλήνιος σάλος μετά την αποκάλυψη των συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών εργατών που μάζευαν τις φράουλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...