Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σπάρτη: Συγκέντρωση πολιτών για στήριξη δράστη ανθρωποκτονίας

Την Τρίτη το πρωί, θα παρουσιαστεί στον ανακριτή Σπάρτης, από τον οποίο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί, ο 49χρονος δράστης, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία 39χρονου Ρουμάνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης πυροβόλησε και σκότωσε τον Ρουμάνο προχθές τα ξημερώματα, όταν το θύμα επιχείρησε να κλέψει υλικά από αποθήκη στο χωριό Τραπεζοντή.

Ας σημειωθεί ότι, χθες, νωρίς το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε, πρωτοφανής για τον νομό Λακωνίας, συγκέντρωση εκατοντάδων πολιτών της Σπάρτης και της ευρύτερης περιοχής -οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν πέσει θύματα κλοπής- έξω από το δικαστικό μέγαρο της πόλης, όπου περίμεναν να προσαχθεί ο 49χρονος δράστης στον ανακριτή, για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους.

Ο 49χρονος, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, που υπήρχε στο χώρο για την αποφυγή επεισοδίων, προσήχθη στον ανακριτή, από τον οποίο έλαβε προθεσμία να απολογηθεί την Τρίτη.

Τη στιγμή της προσαγωγής, οι πολίτες χειροκροτούσαν τον δράστη και φώναζαν «αθώος». Η οργή και η αγανάκτησή τους ήταν εμφανής και δήλωναν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από το κράτος και δεν ενισχυθεί η αστυνόμευση, προκειμένου να μπει φρένο στην αύξηση της παραβατικότητας, η οποία στον νομό Λακωνίας εστιάζεται κυρίως σε Ρομά και στη μεγάλη αύξηση παράνομων μεταναστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...