Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ρευστοποίηση περιουσίας γυναίκας με αναπηρία αποφάσισε το δικαστήριο για εξόφληση δανείων

Μια 55χρονη γυναίκα με αναπηρία και άνεργο σύζυγο είναι η μια εκ των δύο υπερχρεωμένων οφειλετών σε τράπεζες που η περιουσία τους θα εκποιηθεί για να εξοφληθούν τα χρέη τους.

 Η παραπάνω απόφαση του Ειρηνοδικείου Καλαμάτας είναι η πρώτη η οποία προβλέπει ρευστοποίηση περιουσίας για εξόφληση οφειλών και έγραψε γι' αυτήν η "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Καλαμάτας" την περασμένη εβδομάδα.

Η απόφαση θεωρήθηκε αυτή την εβδομάδα από τη δικαστή και μπορεί να δημοσιοποιηθεί. Σύμφωνα λοιπόν με την απόφαση η 55χρονη δουλεύει ως καθαρίστρια σε δημόσια υπηρεσία και έχει διαγνωστεί με ποσοστό αναπηρίας 67%. Χρωστά σε 4 ελληνικές τράπεζες και μια γαλλική το ποσό των 104.151 ευρώ.

Μέχρι το 2010 πλήρωνε κανονικά τις υποχρεώσεις της. Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η κύρια κατοικία της οφειλέτριας δεν θα βγει σε πλειστηριασμό. Ενα οικόπεδο όμως που έχει στην κυριότητά της 145 τ.μ. με διώροφη οικία 98 τ.μ. θα βγει τον προσεχή Οκτώβριο σε πλειστηριασμό για να πληρωθούν οι πιστωτές της.

Για την αποπληρωμή του υπόλοιπου χρέους θα ορισθεί νέα δικάσιμος προκειμένου να προσδιοριστούν οι νέες μηνιαίες δόσεις προς τις τράπεζες, οι οποίες σύμφωνα με την απόφαση της δικαστού θα είναι 180.

Να σημειωθεί ότι ήδη έχει οριστεί από το δικαστήριο ο εκκαθαριστής δικηγόρος ο οποίος θα αναλάβει να ρευστοποιήσει την περιουσία της οφειλέτριας, ενώ μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να θεωρηθεί μια ακόμα απόφαση η οποία διατάσσει τη ρευστοποίηση της περιουσίας του οφειλέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...