Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Φιλιατρά: ¨Επιασαν 5 Πακιστανούς που ειχαν "γδύσει" τους μετασχηματιστές της ΔΕΗ

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από εμπεριστατωμένη έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, οργανωμένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η, στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας Μεσσηνίας.
Συνελήφθησαν, την περασμένη Τρίτη (15.05.2012) το απόγευμα, πέντε (5) μέλη της ομάδας, υπήκοοι Πακιστάν ηλικίας 25, 17, 23, 19 και 28, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη Χώρα, ενώ στην ίδια υπόθεση ενέχεται και ένας 22χρονος ομοεθνής τους.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους αφορά τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και φθορών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε, ότι από τα τέλη Μαρτίου του τρέχοντος έτους, είχαν διαπράξει -18- περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών της Δ.Ε.Η. στις περιοχές των Φιλιατρών, της Κυπαρισσίας, της Γιάλοβας Πύλου και των Γαργαλιάνων Μεσσηνίας.
Η συνολική ζημιά που είχαν προκαλέσει στο δίκτυο της Δ.Ε.Η., από την παράνομη δράση τους, υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 162.000 ευρώ, ενώ η ποσότητα του χαλκού που είχαν αφαιρέσει συνολικά υπερβαίνει τους 3,5 τόνους.
Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών, το οποίο συνεχίζει τις έρευνες, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Γαργαλιάνων, προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...