Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Ξεκίνησε ο Ολύμπιος Δρόμος Αρχαία Νεμέα - Αρχαία Ολυμπία

Ξεκίνησε σήμερα στην Αρχαία Νεμέα και ολοκληρώνεται αύριο στην Αρχαία Ολυμπία ο 6ος Ολύμπιος Δρόμος που διοργανώνει το Δ.Σ. του Διεθνούς Αγώνα Δρόμου Υπεραποστάσεων «ΑΕΘΛΙΟΣ».

Στον Ολύμπιο Δρόμο 2012 συμμετέχουν περίπου 100 αθλητές και συνοδοί τους από 20 χώρες της Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας και την Ελλάδα και συγκαταλέγεται πλέον, μετά τη δωδεκαετή του πορεία, στους σημαντικότερους αγώνες μεγάλων αποστάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Το επίπεδο του "Ολυμπίου Δρόμου" ως αγώνα trail 180 χλμ, έχει χαρακτηριστεί από έλληνες και ξένους αθλητές κορυφαίο στη κατηγορία του και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Υπεραποστάσεων (I.A.U. – International Association of Ultrarunners) αναγνωρίζει, στηρίζει ενεργά τον αγώνα μας και είναι αρωγός στη προσπάθειά μας.
Τα υψηλά standards των συμμετεχόντων αθλητών, το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο λαμβάνει χώρα ο αγώνας, η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους αθλητές, η άρτια τεχνική και ιατρική κάλυψη του αγώνα, η μοναδική φιλοξενία, η αγάπη και αναγνώριση των τοπικών κοινωνιών προς τους συμμετέχοντες αθλητές, καθιστά τον ΟΛΥΜΠΙΟ ΔΡΟΜΟ ελκυστικό αφού τους δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τον πολιτιστικό, ιστορικό και φυσικό πλούτο της Ελλάδας και ιδιαίτερα αυτής της τόσο όμορφης περιοχής της Πελοποννήσου, καθιστώντας τους «πρέσβεις» της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Τα τελευταία είκοσι χιλιόμετρα του αγώνα γίνονται σε ηλειακό έδαφος και σύμφωνα με την οργάνωση θα υπάρχουν τέσσερα σημεία ανεφοδιασμού στα Άσπρα Σπίτια, τη Μουριά, τη Λιναριά και την Ολυμπία.

Πηγή: http://ilialive.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...