Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Άκης Τσελέντης: "Θέμα χρόνου ένας σεισμός στην Ελλάδα με καταστροφικές συνέπειες"

Σε δηλώσεις του, ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άκης Τσελέντης σχολίασε, με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στην Αχαΐα και τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, πως είναι θέμα χρόνου να βιώσουμε ένα σεισμό με σημαντικές επιπτώσεις για την Ελλάδα.

Ο κ. Τσελέντης εξήγησε πως η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια «έχει επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους Υπουργούς και Υφυπουργούς να νομιμοποιούν αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο», ενώ χαρακτήρισε «παγίδες θανάτου» τα εκατοντάδες χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που «είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους».

Παράλληλα, επεσήμανε: «Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τους σεισμούς, αφού διαμένουμε σε μία σεισμογενή περιοχή», για να προσθέσει: «Ασφαλής και ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Στο ζήτημα των σεισμών, η ενημέρωση είναι το κυριότερο και αποτελεσματικότερο όπλο προστασίας. Οι Ιάπωνες κατάφεραν και ενσωμάτωσαν στην καθημερινότητά τους την πολιτική προστασία από τους σεισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...