Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ν. Νικολόπουλος: « Θα υπογράψουμε κοινωνικό συμβόλαιο με τον ίδιο το λαό»

Μιλώντας σήμερα στο «Ωμέγα» Ράδιο ο Βουλευτής Αχαίας και Τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος για το μείζον ζήτημα της λαθρομετανάστευσης μεταξύ άλλων επεσήμανε και τα εξής:

«Όσον αφορά το θέμα της ασφάλειας έχω να επισημάνω τα εξής:

Οι κουκουλοφόροι όταν τους έπιαναν δεν προσάγονταν σε δίκη, ή δεν καταδικάζονταν, διότι στο θέμα αυτό οι νόμοι είναι πολύ αδύναμοι και αυτό θα είναι το πρώτο που θα αλλάξει.
Οι μορφές αστυνόμευσης θα αλλάξουν, για να μπορούν οι αστυνομικοί να κάνουν καλυτέρα τη δουλειά τους.
Θα χρησιμοποιηθούν υδροφόρες για να αντιμετωπίζονται βίαια επεισόδια.
Θα χρησιμοποιηθούν οι κάμερες ασφάλειας, όπως ακριβώς συμβαίνει σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα.
Το άσυλο θα καταργηθεί και στην πράξη. Τα ίδια τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα θα αποκτήσουν τα μέσα να προστατεύουν την ασφάλεια καθηγητών και φοιτητών με τη βοήθεια της αστυνομίας.
Θα αποσυμφορηθούν οι φυλακές με το να λειτουργήσουν καινούρια σωφρονιστικά καταστήματα που ήδη υπάρχουν αλλά παραμένουν κλειστά. Επίσης θα απελαθούν οι χιλιάδες των αλλοδαπών που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές.
Θα μπει στο «στόχαστρο» από την αρχή και η ήπια εγκληματικότητα. Αυτό στέλνει παντού το μήνυμα της μηδενικής ανοχής!
Θα αποσπάσουμε στους χρήστες ναρκωτικών από τα κυκλώματα εμπορίας. Θα χρησιμοποιήσουμε τα πάντα για να το επιτύχουμε: θεραπεία και Επανένταξη! Για μας αυτή είναι λύση. Τα στέκια σε δημόσια θέα θα φύγουν από την πόλη.
Τα ειδικά μισθολόγια των αστυνομικών δεν πρέπει να κοπούν άλλο, αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν.»

Και συνέχισε επισημαίνοντας:
Εμείς θα προχωρήσουμε
      Κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την Ιθαγένεια.
      Ολοκλήρωση των έργων προστασίας των συνόρων.
      Δημιουργία χώρων προστασίας-φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών, μέχρι να ολοκληρωθεί η απέλασή τους, που δεν θα ξεπερνά τους τέσσερις μήνες.
      Απλοποίηση και επιτάχυνση διαδικασίας εκδίκασης των αιτήσεων ασύλου καθώς και της απέλασης των λαθρομεταναστών.
      Ανάληψη κοινής διπλωματικής πρωτοβουλίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών. Ήδη ξεκίνησα συνεννοήσεις γι’ αυτό, με τους Πρωθυπουργούς Ισπανίας και Πορτογαλίας.
      Δυνατότητα παραμονής ευρωπαϊκών δυνάμεων στα ελληνικά σύνορα, για να ενισχυθεί η φύλαξή τους, για να εδραιωθεί η πεποίθηση παντού, ότι τα ελληνικά σύνορα είναι σύνορα όλης της Ευρώπης!
      Αναθεώρηση συμφωνίας Δουβλίνο-ΙΙ .
      Η μεγάλη πλειονότητα των λαθρομεταναστών θα επαναπατρισθεί, πρώτα οι νεοεισερχόμενοι και οι παλαιότεροι που συλλαμβάνονται για παράνομες πράξεις.
      Ψήφιση νέου νόμου που δημιουργεί αστικές και ποινικές ευθύνες σε όποιον νοικιάζει διαμερίσματα ή άλλο χώρο σε άτομα χωρίς νόμιμα χαρτιά».

Και κατέληξε  τονίζοντας: «Την άλλη Κυριακή το λόγο τον έχει ο Ελληνικός λαός. Τη σταθερότητα εκείνος θα τη δώσει. Με την ψήφο του. Εμείς θέλουμε η πατρίδα μας να φύγει μπροστά. Στο αύριο. Δεν θέλω να αθροίσουμε τις αδυναμίες κομμάτων. Θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις όλων των Ελλήνων.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...