Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πρόταση Ν. Νικολόπουλου για μόνιμη έκθεση της αθλητικής ιστορίας της Πάτρας

Πρόταση για την δημιουργία μίας μόνιμης έκθεσης μέσω της οποίας θα αναδεικνύεται η αθλητική ιστορία της Πάτρας, αλλά και συνολικότερα της Αχαΐας, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ, Νίκος Νικολόπουλος, με αφορμή την επίσκεψη που πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στην έκθεση με τις δάδες των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων από το 1936 έως το 2012.

«Αυτό που τώρα μας παρουσιάζουν στο Επιμελητήριο Αχαΐας Πατρινοί εκθέτες και συλλέκτες δημιουργεί μία νέα ιδέα. Υπάρχουν χώροι στην Πάτρα που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν όλα αυτά, αλλά και πολλά ακόμα εκθέματα που σχετίζονται με την αθλητική ιστορία της περιοχής μας, από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες που συμμετείχε ο Ανδρικόπουλος, μέχρι και τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα Αχαιών αθλητών και αθλητικών σωματείων της περιοχής» ανέφερε ο Αχαιός πολιτικός, τονίζοντας πως η ιδέα μιας μόνιμης έκθεσης της αθλητικής ιστορίας της Αχαΐας, θα μπορούσε να δώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή και μάλιστα, με διπλό τρόπο:

«Θα ήταν μια ακόμα καλή αφορμή για να μαθαίνουν οι νεότεροι τις αξίες του ολυμπισμού και του αθλητισμού, αλλά και για να δημιουργηθεί ένα επιπλέον σημείο στο οποίο θα άξιζε να σταθεί και να βρεθεί ένας επισκέπτης» υπογράμμισε ο κ. Νικολόπουλος.

Η πρόταση του Αχαιού βουλευτή, σχολιάστηκε ευμενέστατα από αθλητικούς παράγοντες αλλά και τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, ο οποίος πρόσθεσε: «Η αποδοχή της σκέψης και πρότασης μου από τους παράγοντες της πόλης με υποχρεώνει να δουλέψω προς αυτή την κατεύθυνση, συμβάλλοντας μαζί με όσους ακόμα το πιστεύουν, στην δημιουργία ενός χώρου μνήμης και γνώσης για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό».

Να σημειωθεί πως ο κ. Νικολόπουλος επέστρεψε στην έκθεση το πρωί της Κυριακής, στην οποία ξενάγησε και τα παιδιά του, τονίζοντας πως ειδικά σε πολύ δύσκολες εποχές όπως η σημερινή, οφείλουμε να μεταλαμπαδεύουμε στα νέα παιδιά την αγάπη για τον τόπο μας, αναδεικνύοντας τις παραδόσεις και τις λαμπρές στιγμές του παρελθόντος ως παραδείγματα που μπορούν να επαναληφθούν ή και να ξεπεραστούν στο παρόν ή και στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...