Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Καλώς ήλθατε στην Ηλεία και στα προβλήματά της

  • Απάντηση στην παρέμβαση Αυγερινοπούλου στην εκπομπή «Αθέατος κόσμος»
Γράφει ο
Γιώργος Κοντογιάννης
Βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ


Με έκπληξη  άκουσα τους ισχυρισμούς της Βουλευτού  Επικρατείας κ. Δ. Αυγερινοπούλου στην εκπομπή του Κ.Χαρδαβέλα «Αθέατος Κόσμος» ότι με αποκλειστική πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας και δική της παρέμβαση στον υπουργό κ. Σαχινίδη, αναδείχθηκε το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα ταμειακά διαθέσιμα του καταργηθέντος Ταμείου Μολυβιάτη, τα οποία στην ουσία έχουν «χαθεί» σε λογαρισμούς του Υπ. Οικονομικών, χωρίς κανείς να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκονται.
Ευτυχώς οι πολίτες  της Ηλείας διαθέτουν και μνήμη  και κρίση για να αντιληφθούν  πως όλο αυτό δεν είναι παρά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι. Θα ήθελα λοιπόν να θυμίσω πως ένα χρόνο πριν είχα καταθέσει την πρώτη Ερώτηση προς τον τότε Υπουργό Οικονομικών κ. Πακωνσταντίνου σχετικά με το τι θα γίνει με τα χρήματα του υπό κατάργηση τότε Ταμείου Μολυβιάτη. Η απάντηση δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο στις 12 Οκτωβρίου 2010. Εκτότε έχω καταθέσει σωρεία Ερωτήσεων και Αναφορών καθώς και μια Επίκαιρη Ερώτηση στην Βουλή, στις οποίες ζητώ να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το που βρίσκονται τα χρήματα, ενώ παράλληλα προτείνω να αξιοποιηθούν τόσο για τη δημιουργία υποδομών που θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη την Ηλεία όσο και για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων και πυρόπληκτων.
Μάλιστα στην τελευταία Ερώτηση που κατέθεσα στις 23 Αυγούστου 2011 προς τον Υπουργό  Οικονομικών ζητούσα να δοθεί στη δημοσιότητα η κίνηση του λογαριασμού από την κατάργηση του Ε.Τ.Α.Ε.Α και μετά, ουδέποτε ελαβα απάντηση γεγονός που δημιουργεί υποψίες για χρησιμοποίηση των χρημάτων για άλλους σκοπούς.
Λόγω της  σοβαρότητας του ζητήματος απέστειλα  δύο επιστολές στον Πρωθυπουργό, στις 30 Μαρτίου 2011 και στις 25 Ιουλίου 2011 με τις οποίες πρότεινα τα εναπομείναντα χρήματα του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη να διατεθούν άμεσα για έργα υποδομής της Ηλείας ή να χρησιμοποιηθούν ως εθνική συμμετοχή για τη χρηματοδότηση έργων του ΕΣΠΑ στο Νομό μας, για τις οποίες ουδέποτε έλαβα απάντηση, γεγονός που αποδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον του κ. Παπανδρέου για την Ηλεία.
Όλα τα παραπάνω έχουν καταγραφεί στον τοπικό Τύπο και δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση. Ακόμα και τώρα που η κατάσταση είναι κρίσιμη τόσο για τον τόπο μας όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, είναι πραγματικά κρίμα κάποιοι να προσπαθούν με μικροψυχία να σφετεριστούν το έργο και τους αγώνες άλλων και να προσπορισθούν προσωπικά οφέλη εν όψει των προσεχών εκλογών. Κι όλα αυτά την ίδια ώρα που θα έπρεπε να είμαστε ενωμένοι προς τον κοινό στόχο, που δεν είναι άλλος από τον στηρίξουμε τους πολίτες της Ηλείας και να οδηγήσουμε τον τόπο μας στην ανάπτυξη.
Υ.Γ. Τέλος θέλω να θυμίσω ότι οι βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Τάκης Αντωνακόπουλος, Τάκης Δημητρουλόπουλος και ο υπογράφων Γιώργος Κοντογιάννης, καταθέσαμε κοινή Ερώτηση προς τα αρμόδια υπουργεία και ζητούμε να μάθουμε την τύχη του προγράμματος Ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών. Στην κίνησή μας αυτή είχαμε και τη στήριξη του υφυπουργού Εργασίας κ. Γιάννη Κουτσούκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...