Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κουβέλης στην Πάτρα: «Απαράδεκτο» το νέο μισθολόγιο

Απαράδεκτο, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» Φώτης Κουβέλης, το νομοσχέδιο για την εργασιακή εφεδρεία και το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε σήμερα στην Πάτρα, στο πλαίσιο της επίσκεψής του.

Όπως τόνισε η εργασιακή εφεδρεία θα οδηγήσει σε χιλιάδες απολύσεις, ενώ πρόσθεσε, ότι ο συγκεκριμένος νόμος είναι αντισυνταγματικός, αφού οι απολύσεις δεν συνδέονται με αποζημιώσεις. Παράλληλα υπογράμμισε, ότι θα οδηγήσει τους απολυμένους στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο.

Σχετικά με την αναδιοργάνωση του δημόσιου τομέα, ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε, ότι ο εξορθολογισμός δεν μπορεί να γίνει με οριζόντια περικοπή θέσεων, ενώ όσον αφορά στο προσωπικό, σημείωσε, ότι θα έπρεπε να βρεθεί λύση μέσω των μετατάξεων και της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης. Σε αυτό το σημείο, ο Φώτης Κουβέλης υπογράμμισε ότι η «Δημοκρατική Αριστερά» είναι υπέρ ενός αποτελεσματικού κράτους. Όσον αφορά στο ενιαίο μισθολόγιο, σημείωσε, ότι αντί να καταργεί την ανισότητα και τις διακρίσεις, οδηγεί σε μειώσεις των αποδοχών που φθάνουν έως και το 40%.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...