Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

Νυν υπέρ πάντων …το ΠΑΣΟΚ . Τσίπα… ΤΕΛΟΣ!

Ζήσαμε για να το δούμε κι αυτό .. Πρωτοκλασάτα μελή της κυβέρνησης να καταφέρονται εναντίον των συνδικαλιστών και να τους κατηγορούν για το μπάχαλο της Ελλάδας.. Αυτό ζητούν οι τρεις ..σωματοφύλακες του ΠΑΣΟΚ με το περιβόητο άρθρο: «Να ηττηθούν οι πολιτικοσυνδικαλιστικές συστοιχίες» ! Πλάκα μας κάνουν; Παίζουν με τα ήδη σμπαραλιασμένα νεύρα μας ; Αποφάσισαν, λέει, ότι πρέπει να σπάσουν τα συνδικάτα. Ποιος τα δημιούργησε τα συνδικάτα και ποιος τα τάιζε όλα αυτά τα χρόνια ; Ποιος τα έβγαζε στους δρόμους;

Σε ποιους απευθύνονται ;Στους Έλληνες του 2011 που τους κατάντησαν ζητιάνους της Ευρώπης και του κόσμου;

Στους μικρομεσαίους που πεθαίνουν κάθε μέρα;

Στους μισθωτούς και συνταξιούχους που εξαθλιώνονται οικονομικά;

Στους εμπόρους και επιχειρηματίες που στενάζουν γιατί οι τράπεζες έκοψαν τις πιστώσεις και στέγνωσε η αγορά;

Για το παιχνίδι που παίζεται είναι εις βάρος της Ελλάδας και προς όφελος δανειστών και τραπεζών , ούτε κουβέντα…

Η απελπισία μπερδεύεται με την οργή αλλά το μείγμα, αντί για εκρηκτικό είναι ..αναισθητικό και κρατά τον κόσμο παγωμένο.

Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα ..

Μια κυβέρνηση που παραπαίει, κατρακυλάει και κυρίως ..υπάρχει ακόμα, ζει και βασιλεύει , κόντρα σε κάθε ιστορική αναδρομή αυτού του έθνους, ενός έθνους τώρα υπομένει έναν πρωτοφανή πολιτικό ζυγό, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ..


Σε μια χώρα που δεν παράγει, δεν εξάγει, ΔΕΝ ΖΕΙ ..Κανείς δεν ΖΕΙ πια.. Όλοι προσπαθούν να επιβιώσουν και πολλοί, μάταια .. Αν εξαιρέσεις πενήντα- εκατό οικογένειες που βρίσκονται στον αφρό, λόγω τεράστιας οικονομικής επιφάνειας, η υπόλοιπη χώρα βράζει στο ίδιο καζάνι σε όλα τα επίπεδα ..
Σε ποιούς μιλάνε ; Στις στρατιές των ανέργων ; Νέοι , μεγαλύτεροι, γυναίκες μεσήλικες .. Δεν υπάρχει πλέον ομάδες υψηλού κίνδυνου στην ανεργία . Χιλιάδες Ελλήνων θέλουν να φύγουν από τη χώρα, να πάνε αλλού, όπου να 'ναι, αρκεί να φύγουν, να μην είναι εδώ… Οικογένειες ολόκληρες χωρίς κανένα εισόδημα … Γονείς με δυο , τρία παιδιά, όλοι χωρίς δουλειά, απολυμένοι, άνεργοι που κρατάνε με τα σωληνάκια στη ζωή την άρρωστη γιαγιά, για να μην χαθεί η σύνταξη των 300 ευρώ που τους ζει όλους…

Η Οικονομία κρανίου τόπος, η Παιδεία καζάνι που βράζει, η Υγεία σε κακό χάλι, η Πρόνοια ανύπαρκτη, η Ναυτιλία (ποια ναυτιλία;;;)ούτε κατ όνομα, οι Υποδομές για κλάματα, ο Πολιτισμός σε κώμα, ο Αθλητισμός πολυτέλεια , η Εξωτερική Πολιτική παρατημένη, και το κερασάκι στην τούρτα η Πολιτική , κλοτσοσκούφι και έρμαιο ακόμα κομματικών επιταγών, να μην είναι σε θέση, όχι να δημιουργήσει προσδοκία , έμπνευση κι ελπίδα αλλά να μην μπορεί να υπερασπιστεί καν τα αυτονόητα , τον ίδιο της το ρόλο, που δεν είναι πια η εύρυθμη λειτουργία της χώρας αλλά η σωτηρία της..

Μέχρι τώρα είχαμε κωλοτούμπες: «Διαφωνώ αλλά περιμένω και παραμένω, δεν συμφωνώ αλλά θα ψηφίσω ,δεν είμαι εδώ αλλά δεν φεύγω κιόλας», υπνωτισμένοι-πεπεισμένοι όλοι ότι διαγράφουν μια τροχιά ..σωτηρίας της Ελλάδας..

Τώρα περάσαμε σε συντροφικά μανιφέστα με αιχμή του δόρατος, όχι τι θα γίνει με την Ελλάδα αλλά τι θα γίνει με το μέλλον του κόμματος !!! Άρχισαν να συνειδητοποιούν σοβαρά ότι υπάρχει πρόβλημα. Όχι στην Ελλάδα, στο ΠΑΣΟΚ..

Γι αυτό θέλουν να το διαλύσουν και να το ξανακτίσουν με ηγετικές βλέψεις φυσικά..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ ΠΛΕΟΝ..

Κι οι Έλληνες παθητικοί θεατές του παραλόγου, αόρατος θίασος που κινείται βουβά και μηχανικά ή μάλλον δεν κινείται καθόλου…

«Θα βουλιάξουμε ή θα σωθούμε όλοι μαζί ..» είπαν βαρύγδουπα και οι τρεις ..

Για να σωθούμε, χλωμό έως πεθαμένο το βλέπω, στο να βουλιάξουμε είμαστε..

Λεφτά, είπαμε, υπάρχουν. Σωσίβια υπάρχουν;;

Νατάσα Ράγιου
Αν. Γραμματέας Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ π. βουλευτής Αχαΐας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...