Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Συμμετοχή Συλλόγου Αρκάδων Άνω Λιοσίων στην 1η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής

Ο Σύλλογος Αρκάδων των Άνω Λιοσίων «ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» δίνει το δικό του βροντερό «παρών» και φέρνει την Αρκαδία στη καρδιά της Δυτικής Αττικής. Με ένα εξαίσιο περίπτερο με φωτογραφίες από την μάνα Αρκαδία –παραδοσιακά σκεύη και γλυκά της περιοχής αλλά κυρίως με τη συμμετοχή του χορευτικού του συλλόγου ( ένα από τα πολυπληθέστερα χορευτικά συγκροτήματα της διοργάνωσης) οι Αρκάδες των Άνω Λιοσίων καμαρώνουν ότι κατάφεραν να μεταφέρουν το Αρκαδικό ιδεώδες στην Δυτική Αττική.

Ιδιαίτερα κολακευτικές κριτικές δέχθηκε ο σύλλογος από όλους τους επισήμους που παρευρέθησαν στα εγκαίνια ενώ το χορευτικό κατάφερε να ξεσηκώσει το κόσμο με τους παραδοσιακούς χορούς από την Αρκαδία. ( Στη φωτό διακρίνεται το προεδρείο του Συλλόγου που απαριθμεί περί τις 300 οικογένειες και τα 1000 μέλη)

Η Περιφέρεια Αττικής - Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής διοργανώνει στις 12 - 16 Οκτωβρίου 2011, στις εγκαταστάσεις της Παλαιάς Ελαιουργικής στην Ελευσίνα, την 1η Συνάντηση Πολιτιστικών Φορέων Δυτικής Αττικής. Πρόκειται για μια διοργάνωση που στόχο έχει την ανάδειξη της τοπικής παράδοσης και του λαϊκού πολιτισμού της περιοχής της Δυτικής Αττικής, καθώς και των περιοχών της χώρας μας, που εκπροσωπούν οι εθνοτοπικοί σύλλογοι που εδρεύουν στην περιοχή, όπως επίσης και την ενδυνάμωση και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού μέσα τη συνεργασία των φορέων.

Η 1η Συνάντηση περιλαμβάνει Έκθεση με έμφαση στο λαϊκό πολιτισμό, καθώς και Εκδηλώσεις, όπου οι σύλλογοι και οι δημόσιοι φορείς, που θα συμμετέχουν στην έκθεση, θα παρουσιάσουν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Η έκθεση θα αναπτύσσεται σε τρεις θεματικές ενότητες: (1) Λαϊκός Πολιτισμός: Καθημερινή ζωή και παραδοσιακές φορεσιές, (2) Τέχνες και Γράμματα και (3) Εθελοντισμός - Περιβάλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...