Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Στην δικαιοσύνη για τα κουρεμένα ομόλογα προσφεύγει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Ως «υπεξαίρεση» χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τη μετατροπή, από την Τράπεζα της Ελλάδος, ποσοστού χρημάτων του καταθετικού λογαριασμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία έχουν χάσει την αξία τους.

Ο Πέτρος Τατούλης ανακοίνωσε την προσφυγή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να εξεταστούν οι ποινικές ευθύνες όσων χειρίστηκαν τα χρήματα αυτά, καθώς και του διοικητή της Τράπεζας με απόφαση του οποίου έγινε η πράξη.

«Έχουμε αποδείξει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για υπεξαίρεση χρημάτων από τον καταθετικό λογαριασμό της περιφέρειας και ότι δεν είχαν κανένα νομικό δικαίωμα να το πράξουν» τόνισε ο κ. Τατούλης.

Αναφερόμενος μάλιστα στο τραπεζικό σύστημα και στο πρόβλημα της χώρας που συνδέεται με αυτό, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι οι δημόσιοι οργανισμοί ποτέ δεν βρέθηκαν μέτοχοι στα κέρδη των τραπεζών από τις επενδύσεις των χρημάτων τους που αυτές διαχειρίζονταν.

Αντιθέτως, σημείωσε, στην πώληση της Αγροτικής Τράπεζας ο όμιλος Πειραιώς επωφελήθηκε με 11,5 δισ. ευρώ από τους καταθετικούς λογαριασμούς της Αγροτικής συν 5,5 δισ. bonus από την ανακεφαλαιοποίηση του καταθετικού κομματιού της ΑΤΕ από τη στιγμή που θα ενταχθεί στην κυριότητά της.

«Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι» σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, συνδέοντας το θέμα της «υπεξαίρεσης» των χρημάτων με τη χαριστική πρακτική υπέρ της τράπεζας στην περίπτωση της Αγροτικής, για να καταλήξει -αναφερόμενος στον θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των περικοπών που έχει υποστεί- πως «ή πιστεύουμε στην αναπτυξιακή λογική ενός θεσμού και τον υπερασπιζόμαστε και τον ενισχύουμε ή δεν το πιστεύουμε. Τα οικονομικά της περιφέρειας αυτήν την ώρα είναι σε δεινή κατάσταση από αυτήν την πρακτική».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...