Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ τα επεισόδια στην Κόρινθο

Panhellenic Socialist Movement
 (Photo credit: Wikipedia)
Την απερίφραστη καταδίκη εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ για τα επεισόδια στην Κόρινθο εξέφρασε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Φώφη Γεννηματά, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους ενέργειες μελών κοινοβουλευτικού κόμματος, νοσταλγών του φασισμού, που επιχειρούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους προτάσσοντας τη ξενοφοβία, πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα και δεν συνάδουν με την Ιστορία της χώρας μας».

Η κ. Γεννηματά επισήμανε ότι η απονομή της δικαιοσύνης είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους και πως «όποιος επιχειρεί να υποκαταστήσει τους θεσμούς, αυτοδικώντας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το κράτος δικαίου».

Σημείωσε δε ότι το ΠΑΣΟΚ σε τέτοια επεισόδια και «στις αποσπασματικές και επικοινωνιακού τύπου στρατηγικές» απαντά θεσμικά, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να συνεχιστεί απερίσπαστα η υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Διαχείρισης Μεταναστευτικών Ροών (Action Plan) που εκπονήθηκε κατά το διάστημα 2010-2011, και το οποίο αποτελεί «ολοκληρωμένο και συμφωνημένο με την Ευρωπαϊκή Επιτοπή» Σχέδιο Δράσης.

Η εκπρόσωπος Τύπου της παράταξης τόνισε τη θέση του ΠΑΣΟΚ ότι η προηγούμενη συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες αποτελεί «απαραίτητη προϋπόθεση» για τη δημιουργία των Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (ΚΕΠΥ) και των Κέντρων Κράτησης.

Επιπλέον, σημείωσε αναφορικά με το θέμα της «παράνομης μετανάστευσης» ότι το ΠΑΣΟΚ εμμένει στις αρχές της συνέχειας και της διάρκειας στην εφαρμογή της νομιμότητας, ως πρωτογενές στοιχείο της δημοκρατίας μας, υπογραμμίζοντας ότι γι' αυτόν τον λόγο, στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή της Βουλής, το ΠΑΣΟΚ πρότεινε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με τη συμμετοχή των αρχηγών για το Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής, που έγινε πέρυσι για την Μετανάστευση.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...