Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Σε εξέλιξη η αστυνομική επιχείρηση "Ξένιος Ζεύς" στην Κόρινθο

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στην πόλη της Κορίνθου, για την απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών.

Όπως αναφέρει το "Έθνος", κατά την επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, προσήχθησαν 638 αλλοδαποί σε υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Από αυτούς, συνελήφθησαν 16 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας. Επίσης, διενεργήθηκαν 16 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Μέχρι στιγμής, από την έναρξη της επιχείρησης, έχουν προσαχθεί 10.076 αλλοδαποί, από τους οποίους συνελήφθησαν 1.886. Συνελήφθησαν 10 άτομα (αλλοδαποί και Ελληνες) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες. Διενεργήθηκαν επίσης 121 έρευνες σε σπίτια παρουσία εισαγγελικών λειτουργών.

Επιπλέον ελέγχθηκαν 31 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 67 άτομα για παραβάσεις περί ηθών. Για 30 από αυτά, κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Επίσης, προσήχθησαν από υπαίθριους χώρους 195 εκδιδόμενες γυναίκες. Από αυτές, 10 βρέθηκαν θετικές στον ιό HIV.

Ακόμη, ολοκληρώθηκε η περίφραξη της Σχολής Αστυνομίας στην Ξάνθη και πλέον οι περίπου 300 μετανάστες που μεταφέρθηκαν εκεί στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» θα μπορούν να προαυλίζονται κανονικά. Μεγάλα συρματοπλέγματα τοποθετήθηκαν γύρω από τους κοιτώνες, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως δεν θα γίνει η ορκωμοσία των απόφοιτων της Σχολής -το ίδιο και στην Κομοτηνή- στις 27 Αυγούστου, όπως ήταν προγραμματισμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...