Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Σημαντικά έργα των δήμων Τρίπολης Σπάρτης και Μεγαλόπολης εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

Με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, ύστερα από θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Πελοποννήσου, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ πολύ σημαντικά έργα των δήμων Τρίπολης, Σπάρτης και Μεγαλόπολης, το κόστος των οποίων ξεπερνά τα 2 εκατ. ευρώ.
‘'Σημείο αναφοράς'' για την πόλη της Τρίπολης χαρακτήρισε την ολοκλήρωση της Β΄φάσης της ανάπλασης της πλατείας 'Αρεως ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την υπογραφή της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ, με συνολικό προϋπολογισμό 1.370.000 ευρώ.

«Με την ένταξη του στο ΕΣΠΑ εξασφαλίζουμε την ολοκλήρωση του έργου με σαφή χρονοδιαγράμματα και την απόδοση του πολύ σημαντικού αυτού αστικού χώρου στους πολίτες, γεγονός το οποίο θα συντελέσει και στην ανάδειξη του ανδριάντα του στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη», υπογράμμισε με δηλώσεις του.

Επίσης, με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ η ανάπλαση της παιδικής χαράς της Ευαγγελίστριας Σπάρτης, προϋπολογισμού 479.803 ευρώ καθώς και το έργο στερέωσης κι αποκατάστασης του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου στη Θωκνία του δήμου Μεγαλόπολης» με προϋπολογισμό 240.000 ευρώ, που πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό μεταβυζαντινό μνημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ελεύθερα την άποψή σας! Σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...